KıbrısManşet

Derya: Gelen Türk giden Türk değil, gelen emekçi giden emekçi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, ülkede artık muhaceret affının olmaması gerektiğini savunarak, yavancı iş gücünün sömürüldüğünü, muhaceret affının da bunun ambalajı olduğunu vurguladı

Derya: Hiçbir şey olmamış gibi kafayı kuma gömmemizi bekliyorlar

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Derya, Ekonomi ve enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın ‘İstifa eden hükümetten nisap beklemeyin’ sözlerine sert çıktı.

Derya, “Bitmiş hükümet ama vatandaşlık dağıtmaya, danışman atamaya devam ediyor. Post-hakikat döneminde yalan söylemeyi normal hale getirdiniz. Hiçbir şey olmamış gibi kafayı kuma gömmemizi bekliyorlar” dedi.

“Bu ülkede artık muhaceret affının olmaması gerek”

Muhaceret affı meselesinin de yabancı iş gücü sömürüsünün ambalajı haline getirildiğini vurgulayan Derya, ülkede Türkiye-Kıbrıslı ayrımı ile oy devşirenlerin, hangi milletten olduğu farketmeksizin ülkedeki yabancı iş gücünün istismar edilmesine karşın, bu insanların haklarını kendilerinin savunduklarını belirtti.

Derya, “Gelen yabancı işçi ülkedeki yasal haklarını bilmeyecek, işverenin onu sömürmesine karşı danışmalık hizmeti almayacak, sömürülecek sonra da muhaceret affı çıkaralım da ödesin cezasını gelsin denilecek. Böyle bir dünya yok. Koskoca 80 milyonluk Türkiye’de bile 2,5 milyon mülteci oraya gitti diye korkunç bir yabancı düşmanlığı ve endişe başladı” dedi.

Derya bu ülkede artık muhaceret affının olmaması gerektiğini savundu.











Başa dön tuşu