KıbrısManşet

Ekonomik Örgütler Platformu: Planın Birleşik Kuruldan geçmesini memnuniyetle karşıladık

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nden oluşan Ekonomik Örgütler Platformu, Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı’nın Birleşik Kurul’dan oybirliği ile geçmiş olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını açıkladı

“Planın Birleşik Kuruldan geçmesini memnuniyetle karşıladık”

Platformdan yapılan ortak açıklamada, “Uzun bir süreden beri üzerinde çalışılmakta olan Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı’nın, yetkili kurul olan Birleşik Kurul’dan oybirliği ile geçmiş olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladık. Planın yayınlanması ile birlikte önemli gelişmelere açık olan bu bölgemizde imar faaliyetlerini daha planlı olarak yürütmek; mülk sahiplerinin ve yatırımcıların kaynakları ile birlikte çevreyi de korumak mümkün hale gelmiş olacaktır” denildi.

“İmar planı bölgesel gelişmeyi düzenli hale getirecek”

Ülkemizin başlıca gelir kaynaklarından biri olan gayrimenkul sektörünün ülkemize, mülk sahiplerine ve yatırımcılara yararlı olurken çevre dostu ve sürdürülebilir bir şekilde yoluna devam etmesi ancak ve ancak planlı çalışma ile mümkündür.

Örgütlerimiz, daha önce hazırlanmış olan planın yayınlanmasına engel olan itirazlar dikkate alınarak ve mağduriyetler giderilerek Birleşik Kurul tarafından oybirliği ile kabul edilen Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı’nın yasallaşmasının, konu ile ilgili belirsizliklerin geride kalmasını sağlayacağına ve bölgesel gelişmeyi düzenli hale getireceğine inanmaktadırlar.

Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı, bütün ilgililerle birlikte çevreninde daha fazla zarar görmesine olanak vermeden yayınlanmalı ve derhal yürürlüğe girmelidir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.











Başa dön tuşu