KıbrısManşet

Özüşen: Tüm çalışanlar ilk günden itibaren biriz, birlikteyiz

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen, son günlerde Mağusa Belediyesinde yaşanan maaş krizi ve geçici personellerin işten durdurulma söylentileri hakkında açıklamada bulundu

“Tüm çalışanlar ilk günden itibaren biriz, birlikteyiz”

Yönetim kurulu adına açıklamada bulunan Özüşen, “Yaşanan olaylar hepinizin bilgisindedir. Bizler Sendika yönetimi olarak ilk günden itibaren ‘‘Önce Personel ’’dedik.  Kadrolu işçi, memur, geçici personel, Gama bel, gündelikçi çalışanlar olarak hepimiz birlikteyiz dedik.

Çalışanları sendikalı-sendikasız diye ayırmadan tüm çalışanların hakları için mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz. Halen maaş ödemelerinde bu kadar sıkıntı varken Belediye Başkanımızın geçici personellerle ilgili yaklaşımı bizi hem üzmüş hem de endişelendirmiştir.

Sendika Yönetimi olarak her zaman belediyenin içinde bulunduğu ekonomik krizin sorumlusunun çalışanlar olmadığı ve bunun bedelini çalışanın ödememesi gerektiğini, gereksiz istihdam, sorumsuzca yapılacak işten durdurmalara karşı olduğumuzu defalarca söyledik” dedi

“Başkanının geçici personellerle ilgili ‘süzgeçten geçirme’ tavrını doğru bulmuyoruz”

Bugüne geldiğimizde, Belediye Başkanının geçici personellerle ilgili ‘süzgeçten geçirme’ tavrına karşılık olumsuz görüşümüzü ve çözüm yolunu kendisine ilettik. Sendika olarak hiç işe gelmeden maaş alanları, verilen işi beğenmeyip işe gitmeyenleri, Belediye Personel yasasına uymayıp yasa dışı istihdam yapıldığını, bu üç grubun işten durdurduğu takdirde sendika üyemiz dahi olsa itiraz etmeyeceğimizi kendisine belirttik diyen Özüşen, bununla birlikte çalışan veya torpilli olmayanların işe çağrılmamaları halinde gereken tüm tepkiyi göstereceğimizi Sayın Belediye Başkanına bildirdiklerini vurguladı.

“Bu durumun hem insani hem de vicdani boyutu var”

Geçici personellerin bugüne kadar kazandığı hakların çalışma sürelerinin yasal boyutu olmakla birlikte bu durumun birde insanı ve vicdani boyutu olduğunun bir ailesi olduğunu Beledye Başkanına ilettiklerini söyleyen Özüşen, “Önümüzdeki birkaç gün içinde yaşanacak gelişmelere bağlı olarak siz sevgili üyelerimiz ile tüm bilgileri paylaşacağız”dedi.











Başa dön tuşu