KıbrısManşet

Tatar: Rumlarla ortaklık kurmak, Rumların azınlığı olmak demektir

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın, AKP‘nin propagandasını yapmak için çıktığı ve kendi halkını şikayet ettiği Anadolu turu hız kesmeden devam ediyor

Tatar: Karakterim ve milliyetçiliğim, o günlerin mücadelesinden gelmektedir

Tatar son durağı Gaziantep‘te Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci Kuruluş Yıl Dönümü Balosu‘na katıldı.

Tatar burada yaptığı konuşmada, Türkiye sevgisi ile büyüdüğünü ve 1960 doğumlu biri olarak Kıbrıs’ta kavganın içine doğduğunu söyleyip, “Karakterim ve milliyetçiliğim, o günlerin mücadelesinden gelmektedir” dedi.

“Beni herhalde izlemişsinizdir. Kazandığım seçimi, söylediklerimi falan”

Anteplilere, “Beni herhalde izlemişsinizdir. Kazandığım seçimi, söylediklerimi falan” diyerek, Kıbrıs Türk halkının ancak Türkiye’nin desteği ile var olabileceğini halkına haykırdığını ve dünyayla paylaştığını söyledi.

Tatar, “Sizin desteğinizle bu konuşmaları yapabiliyor ve bu heyecanı yaşayabiliyorum. O yüzden size bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu akşam bir kez daha anıyorum. Onların İstiklal Savaşı için verdiği, Anadolu’nun işgal karşısında verdiği mücadele Türklük için, Türkiye için, Kıbrıs Türk halkının varlığı içindi” dedi.

“Rumlarla ortaklık kurmak, Rumların azınlığı olmak demektir”

Tatar, federasyon ve barış yanlısı olan Kıbrıslıtürkleri bir kez daha Türkiye halklarına şikayet ederek, federasyon temelinde Rumlarla ortaklık kurmanın, Rumların boyunduruğu altında, azınlık durumuna düşmek demek olduğunu ileri sürdü.

Tatar, “O Avrupacılar, o federasyoncular hâlâ Rumlarla ortaklık kurmak istiyor ki o ortaklık Rumların boyunduruğu altında, azınlığı olmaktır. Ve haliyle gün gele tek taraflı olarak adayı Avrupa Birliği’ne almaları ve öyle bir anlaşma durumunda Türkiye’ye de Avrupa Birliği’nde olmadığı için Kıbrıs’tan askerini çekmesi, garantörlüğünü sonlandırmasıdır. Yağma yok değerli arkadaşlar”











Başa dön tuşu