KıbrısManşet

Eylem: Eğitim siyasilerin umurunda değil

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Eski Genel Sekreteri Selma Eylem, pandemi dolayısıyla eşitsizlikler ve sıkıntıların daha çok arttığını ve öğretmenlere çok yüklenildiğini belirtti

Eylem: Eğitim çalışanları sürekli ötelendi

Özgür Web Tv’de Melek Arabacıoğlu’nun sunduğu Sendikal Bakış programına katılan Eylem, pandemi döneminde aşıların ülkeye gelmesinin ardından Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde yayınladığı listede eğitim çalışanlarının olduğunu ancak eğitim çalışanlarına verilen sıranın önüne sürekli başka sektörler eklendiğini ve eğitim camiasının ötelendiğini belirtti.

“Online eğitim, yüz yüze eğitimin yerini asla tutamaz”

Online eğitimin ülke şartları göz önünde bulundurulduğunda, yüz yüze eğitimin yerini asla tutamayacağını ifade eden Eylem, pandemi döneminde hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek eğitim kayıplarını en aza indirmek için çalışan tüm öğretmenlere teşekkür etti.

“Söz verildiği halde, eğitim çalışanları aşı olamadı”

İstifa sebebi ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Eylem, “Sınavların yüz yüze yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı o dönem söz verdiği halde eğitim çalışanlarının aşılanmasına öncelik vermedi biz de hem öğretmenler hem öğrenciler hem de velilerin büyük desteğiyle buna karşı durduk. Her şey hazırken bir anda yönetim kurulu sınavların yüz yüze yapılması kararını aldı ve bu karar da bizim savunup, arkasında durabileceğimiz bir karar kesinlikle değildi” dedi.

Her şey hazırken, tam tersi bir karar alınıp, öğretmenin okula gönderilmesi ve sağlığın tehlikeye atılması kabul edilebilecek bir şey değildi.

Bu kararın tekrar düşünülmesi ve değerlendirilmesi gereken bir karardı. Fakat tekrar tartışılıp, tekrar değerlendirilmesi reddedildi. Bu sürecin ardından bizler istifa ettik” dedi

“Ülkemiz siyasi ve ahlaki bir çöküş içerisindedir”

Ülkeye baktığımızda her zamankinden daha da kötü bir halde olduğunu söyleyen Eylem, “Ülkemiz siyasi ve ahlaki bir çöküş içerisindedir” ifadelerini kullandı.

Eylem, “Kimliğimiz, kültürümüz, irademiz resmen ortadan kaldırılmış bir vaziyettedir. Özellikle de yurttaşlık politikasıyla irademiz ortadan kalkmıştır” dedi.

“Pandemi nedeniyle öğretmenlere çok yüklenildi”

Eylem, pandemi nedeniyle eşitsizliklerin ve sıkıntıların arttığını ve özellikle de öğretmenlere her zamankinden fazla yüklenildiğini belirterek, okullarda halen kalabalık sınıf ve hijyen sıkıntılarının devam ettiğinin altını çizdi

“Eğitim siyasilerin umurunda değil”

Atılan bütün adımların eğitimin ticarileştirilmesi yönünde olduğunu söyleyen Eylem, “Maalesef ki eğitim siyasilerin umurunda değildir. Devlet okullarına kesinlikle altyapı, donanım ve kadrolaşma sağlanmıyor. Bugün halen daha öğretmen eksiği ve idareci eksiği vardır” dedi











Başa dön tuşu