KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

İncirli: Artık yeter! Aşı sorununu çözün

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, ülkede aşılama oranının yetersizliğine vurgu yaparak, aşılama oranı sorulduğunda bir hekim ve bir siyasi olarak verdiği cevaptan utandığını söyledi

İncirli: Yeter artık! Aşı sorununu çözün

Sosyal medya hesabından ‘Artık yeter, aşı sorununu çözün‘ başlığıyla açıklama yapan İncirli, 12-18 yaş arası çocukların aşılanması gerektiğini vurguladı.

İncirli, “İlk dozlarını Sinovac olan kişilere 3 ay dolmuşsa tek değil, bir çift daha PfizerBiontech uygulayın! Tam aşılı olmak için iki doz yapılmalıdır. Keza Moderna, Jansen, AstraZeneca aşıları için de aynı şey geçerlidir. Anlamıyor musunuz?” diye sordu.

“Aşılama oranımızdan bir hekim ve bir siyasi olarak utanıyorum”

Hastalığa yakalanan, hastanede yatan veya hayatını kaybeden insanların ya aşısız ya etki süresi geçmiş Sinovac aşılı ya da eksik aşılı olanlar olduğunu hatırlatan İncirli, cılız bir sesle ‘gidin aşı olun’ demekle bu sorunun çözülmeyeceğine işaret etti.

İncirli, “E ne yapalım aşı olmak istemezler demekle sorumluluktan kaçamazsınız! Aşılanma oranımız sorulduğunda verdiğim yanıttan bir hekim ve bir siyasi olarak utanıyorum. Aşı tedarik edin ve toplumu aşılayın. Başka türlü pandemi ile başa çıkmamız mümkün değildir. Ve pandemi sağlık, ekonomi, eğitim ve daha bir çok yaşamsal alanı zalimce etkilemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu