KıbrısManşet

Bengihan: Kaşıkla verdiler, kepçeyle götürdüler

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, video skandalının tarihe bir kara leke olarak geçtiğini söyleyerek, yapılan zamlarla ilgili eylem planlarını anlattı

Bengihan: Saner hükümetinin bu halka neler yaşattığını biliyoruz

Kamuda örgütlü 3 sendika KTAMS, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, zamlara tepki gösterdi.

Toplantıda konuşan KTAMS Başkanı Bengihan, 9 Aralık tarihinde kurulan Ersan Saner hükümetinin bu halka neler yaşattığını ve bu ülkeyi uluslararası alanda nasıl tanıttığını, son çıkan video olayından sonra da hep birlikte üzülerek ve biraz da memleket için gaile çekerek tartıştıklarını söyledi.

“Kaşıkla verdiler, kepçeyle götürdüler”

Video olayının asla unutulmaması ve bunun tarihe bir kara leke olarak yazılması gerektiğini savunan Bengihan, hükümette olan partilerden, muhalefete kadar herkesin bu olaydan ders çıkarmasını istedi.

Bengihan, “Ülke yangın yerine döndü ama son 2 aydır kurultay hesaplaşmalarını, siyasetçilerin birbirlerine entrikacı, komplocu gibi sıfatlar taktığını da gördük. Ülkede zamlar yağmur gibi gelirken ve bu ülkede asgari ücretli adeta inlerken, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı dönemde zam yağmurlarına hiç çekinmeden devam ettiler. Kaşıkla verdiler, kepçeyle götürdüler” dedi.

“Araçlarımıza siyah kurdela takıyoruz”

Hükümetin 13 Ekim’de istifasını verdiğini hatırlatan Bengihan, buna rağmen zamlara devam edildiğini ve tüp gazın fiyatının 140 TL’ye çıkarıldığını, akaryakıtta da 1 TL’ye yakın zam yapılarak halkın daha da fakirliğe sürüklendiğini vurguladı.

Bengihan, “Biz sendikaların daha da fakirleşmemize neden olan zamlara karşı protesto gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. Gelecek olan hükümet bilecek ki, kesinlikle bu halkın alım gücünü korucu yönde politikalar geliştirmelidir. Zam yapılmasına şiddetle karşıyız ve gerekeni de eylemlerle yapacağız. Yapılan zamlarla ilgili olarak yarından itibaren araçlara siyah kurdela takılmasını istiyoruz. Halk bizimle birlik olup bunu sahiplenmesi gerekmektedir. Eğer bir eylem halk tarafından desteklenmezse o eylem amacına ulaşamaz o yüzden yarın bu zamları protesto amaçlı siyah kurdela ile başlayacaktır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu