KıbrısManşet

Akıncı: Sayın Tatar ile ikili bir programa hazırım

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, ikinci tur öncesi siyasi partilere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin ardından Demokrat Parti’yi ziyaret etti.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve partililerle yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan bağımsız aday Akıncı, Özgür Gazete’nin “İkinci tur öncesinde 2 adayın bir araya geldiği bir program teklifi aldınız mı? Eğer almadıysanız, böyle bir davet gelirse tavrınız ne olur?” sorusu üzerine “Ben varım. Sayın Tatar da hazırsa, önümüzde birkaç akşam var. Hangi akşam, hangi, saat uygunsa ben buna hazırım” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, şunları kaydetti:

“Bu ikinci tur öncesi bir TV kanalında, “İkinci tura eğer siz kalırsanız şimdiden sizi davet ediyorum, gelir misiniz?” diye bir soruya muhatap olmuştum. Ben, o akşam, sonuçlar daha belli olmadan evet demiştim. Şimdi sonuçlar belli böyle bir teklif henüz gelmedi, gelirse cevabım yine evettir. Aslında bunun olmasının da iyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü şu anda artık 11 adaylı bir turdan çıktık, 2 adaylı ve Pazar günü oylanacak olan bir seçimden bahsediyoruz. Yurttaşların her iki adayı dinleme hakkı vardır diye düşünüyorum. Ayrı ayrı da dinlesinler ama ortak bir programda da bir araya gelmek sanırım yurttaşların da görmeyi arzu ettiği bir durumdur. Bu yönde ben varım. Sayın Tatar da hazırsa, önümüzde birkaç akşam var. Hangi akşam, hangi, saat uygunsa ben buna hazırım.”











Başa dön tuşu