KıbrısManşet

Akansoy: Bize yapılan ziyaret bilgilendirme toplantısı gibiydi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu‘nun hükümet kurma çalışmaları kapsamında dün partilerine yaptığı ziyarette kendilerine sadece bilgilendirme yapıldığını söyledi

Akansoy: Normalde bir bilgilendirme görüşmesi olmamalıydı

Havadis Web Tv’de Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Akansoy, UBP ile gerçekleşen dünkü görüşme hakkında konuştu.

“Dün yapılan ziyaret genel değerlendirme ziyaretiydi” diyen Akansoy, normal şartlarda hükümet kurma yetkisini alan Faiz Sucuoğlu‘nun ana muhalefet partisini ziyaretinin bir bilgilendirme ziyareti olmaması gerektiğini söyledi.

“Bütçe ve seçim yasasını sorduk”

Akansoy görüşmede, bundan sonraki süreçle ilgili bir görüş ve yaklaşım ortaya konması gerektiğini ama bunun yapılmadığını, daha fazla CTP’nin görüşlerini ortaya koyduğunu belirtti.

Akansoy, “Kendilerinin yegâne ortaya koydukları, 9 Ocak gibi bir tarihte seçime gidilebileceğiydi. Bizim birkaç noktada sorgulamamız oldu. Bir tanesi bütçeyi ne yapacaksınız, eğer tarih 9 Ocak olacaksa bütçe biraz zorlanmayacak mı, Yüksek Mahkeme Başkanı‘nın seçim yasasıyla ilgili ortaya koyduğu görüşler çerçevesinde ne yapılacak sorularıydı” dedi.

“Demek ki başka partilerle anlaşılmış ve görüş oluşturmuşlar”

Sorularına aldıkları cevapların ise “Olabilir, değerlendirebiliriz” şeklinde olduğunu ifade eden Akansoy, ikinci noktada ise ortaya koydukları şeyin, bu çerçevede bir Ad-hoc komite kurulursa ve tüm siyasi patilerin uzlaşıyla halledebileceği bir zemin açılırsa CTP olarak gerekli tavrı ve görüşleri ortaya koyacakları olduğunu söyledi.

Akansoy, “Üçüncü olarak ise şu ana kadar komitelerde oy birliğiyle geçmiş olan yasa tasarılarını hatırlattık. Bunlar Genel Kurul’a havale edilmedi. Bu yasaları ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorduk.

Samimi bir görüşmeydi. Hükümet ortağı olalım gibi ya da bununla ilgili düşüncelerimizle ilgili bir konuşma geçmedi.

Yani bizim tartışma yapabileceğimiz bir yaklaşım ortaya koymadı. Dolayısıyla biz de bu 3 noktanın üstünde durduk ve altını çizdik. Günün sonunda bize her hangi bir teklifte bulunulmadı. Benim bu görüşmeden çıkardığım sonuç, demek ki başka partilerle anlaşılmış ve görüş oluşturmuşlardır.

CTP olarak bizim yaklaşımımız bir an önce erken seçime gidilmesidir” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu