KıbrısManşet

Sucuoğlu: İyi niyetli olmayan haberler görüyoruz, üzülüyoruz

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, bugün bazı yayın organlarında çıkan ‘Yeni kabine Ankara Hükümeti‘nin onayını bekliyor’ haberleri dolayısıyla açıklama yaptı

Sucuoğlu: İyi niyetli olmayan haberler

Sucuoğlu açıklamasında, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı‘ndan alalı 4 gün olmasına rağmen büyük bir aşama kaybettiklerini söyledi

Sucuoğlu, “Bugün akşam üzerine kadar yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde kuvvetle muhtemeldir ki yarın yeni kabinemizi Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacağız. Bizler ülkenin hükümetsiz kalmaması için canla başla çalışırken görüyoruz ki basında iyi niyetli olmayan haberler yer almaktadır. Bu durum bizi derinden üzmektedir” dedi.

“Mali raporları değerlendirdik”

Maliye Bakanı Sayın Dursun Oğuz’dan bugün 2020-2021 ve 2021-2022 mali durum raporlarını aldığını ve bu çerçevede TC Büyükelçiliği‘ndeki uzmanlarla bir durum değerlendirmesi yaptıklarını kaydeden Sucuoğlu, önümüzdeki süreçte atacakları adımlarda önemli bir yeri olan mali durumun gelmiş olduğu aşamanın değerlendirmesini yapmanın da en doğal hakları olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, “Bu durumu başka yönlere çekmeye çalışarak itibarsızlaştırma yoluna gitmek doğru değildir. Bu tip adımlar bizleri doğru bildiğimiz yoldan alıkoyamayacaktır. Bizim derdimiz ülkemizdir, geleceğimizdir. Göreve laf üretelim diye değil iş üretelim diye talip olduk, dolayısıyla iş ola yapılan saldırılara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu