KıbrısManşet

Sucuoğlu: Maliye’deki rakamları görünce tedirgin oldum, Elçilikle irtibat kurdum

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, yeni kabineyi açıkladıktan sonra basının sorularını yanıtladı

Sucuoğlu: Meclis’te 6 tane bekleyen yasa tasarısı var, onları da muhalefet ile geçireceğiz

Sucuoğlu, sadece 2 Bakanın değiştiği yeni kabineyi açıklamasının ardından yaptığı açıklamasında bunun bir seçim hükümeti olduğunu vurguladı.

Sucuoğlu, “Meclis’te 6 tane bekleyen yasa tasarısı var, onları da muhalefet ile geçireceğiz. Karma oy konusunda da bzim PM’de aldığımız bir karar var. Ancak bugün yapılan Danışma Kurulu toplantısında farklı görüşler de sunuldu. Belki de daha basit ve anlaşılır bir şekle sokulacak” dedi.

“Bütçe seçimden önce geçirilecek”

Bütçenin kendileri için önemli olduğunu ve seçimden önce Meclis’ten geçirilmesi için de çalışma yapacaklarını söyleyen Sucuoğlu, bunun da seçimi bir iki hafta ileriye atabileceğini belirtti.

sucuoğlu, “Bütçeyi geçirmek için 9 Ocak erken seçim tarihi sorun olmayacaksa bu tarih olur ancak teknik olarak süreye ihtiyaç olursa bu tarih 1-2 hafta ötelenebilir” dedi.

“PM’ye kaybeden 2 kişiyi atadığım doğrudur ve kimse sorgulayamaz”

Özgür Gazete muhabiri Melek Arabacıoğlu‘nun, ‘UBP PM’ye, seçimde kazanamayan ve AKP temsilcisi olan bir ismi atadınız mı?’ sorusuna ‘Evet, atadım’ diyerek cevap veren Sucuoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi;

“Parti içinde belli dengeler var, o benim tercihimdir kimse de sorgulayamaz. AKP ile de ilgili yok çünkü bir değil 2 kişiyi atadım. İkisi de kaybetmiş kişiler ancak partinin iç düzeni içinde önemli figürlerdir. Hatta bir tanesi Kurultayda beni desteklemeyen bir adaydı” dedi.

“Rakamları gördükten sonra tedirgin oldum ve Elçilikle irtibat kurmayı uygun buldum”

Yeni kabineyi TC Elçiliğine sunduğu yönündeki iddiaları da ynıtlayan Sucuoğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz’un ekonomik durumla ilgili kendisine 1,5 saat süren bir sunum yaptığını söyledi.

Sucuoğlu, “Rakamları gördükten sonra tedirgin oldum ve Elçilikle irtibat kurmayı uygun buldum. Kendileri gelecekti ama dosya hazırlamaları gerekiyordu. Ben dedim ki ben gelirim. Tabi oraya gitmişken ‘Sn. Elçim merhaba’ dedim. Nezaket icabı bir merhaba dememe de izin versinler” dedi.

İşte yeni kabine:

Başbakan: Faiz Sucuoğlu

Ekonomi ve Enerji Bakanı: Sunat Atun

Turizm Bakanı: Fikri Ataoğlu

Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu

Maliye Bakanı: Dursun Oğuz

İçişleri Bakanı: Kutlu Evren

Ulaştırma Bakanı: Resmiye Canaltay

Eğitim Bakanı: Olgun Amcaoğlu

Tarım Bakanı: Nazım Çavuşoğlu

Sağlık Bakanı: Ali Pilli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Koral Çağman











Başa dön tuşu