KıbrısManşet

Arıklı: Türkiye’yi sevenler tarafını seçmek zorunda

Ulusal Birlik Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar Yeniden Doğuş Partisi’ni  ziyaret etti

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Herkesin tarafını seçmesi gerekiyor” dedi

Arıklı: Biz UBP’ye değil, ‘Milli davaya’ destek veriyoruz

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, seçimden sonra ‘Türkiye’yi yendik’ diye insanların sokaklarda dolaşmasını kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyerek, olayı Akıncı ve taraftarları’nın, Türkiye karşıtları ve taraftarları noktasına getirdiğini savundu.

“Zaman Cumhurbaşkanlığı makamının, Türkiye karşıtı bir zihniyetten’ kurtulması zamanıdır”

Arıklı, “Biz UBP’ye değil, ‘Milli davaya’ destek veriyoruz. Kimse bizi Türkiye karşıtı bir noktaya oturtamaz.  Pazartesi’nden sonra bir takım şeyleri UBP ile de konuşacağız. Şimdi hesaplaşma meselesi değil. Türkiye’yi sevenler, bu yolun Türkiye’siz yürünemeyeceğini düşünenler tarafını seçmek zorundadır. Zaman Cumhurbaşkanlığı makamının ‘Türkiye karşıtı bir zihniyetten’ kurtulması zamanıdır” dedi.

Arıklı ayrıca, Tatar’a, ‘Sayın Başbakan ve geleceğin Cumhurbaşkanı’ olarak seslendi.

Dün akşam konuyu değerlendiren Parti Meclisleri’nin, seçimi bir tarafın ‘kamplaştırdığı’ görüşüne varıldığını söyleyen Arıklı, “Bizim böyle bir şeye asla müsaademiz olamaz” dedi.

“Hem Türkiye’nin kaybetmiş gibi bir havanın estirilmemesi, hem de Crans Montana’da verilen tavizlere dönülmemesi önemlidir” diyen Arıklı, UBP’ye ‘şartlı’ destek vermek kararı verdiklerini açıkladı.

Tatar’ın bu yolu Türkiye ile birlikte yürüyeceğiz sözü ile kendilerini rahatlattıklarını da ifade eden Arıklı, Türkiye’yi sevenlerin bir tarafta olması gerektiği görüşünü belirtti.

Bu kamplaşmanın sorumlusunun kendileri olmadığını ve bundan da memnun olmadıklarını söyleyen Arıklı, meselenin artık ‘Ersin Tatar- Akıncı’ meselesi olmadığını savundu.

Tatar: “Kıbrıs Türk Halkı’nın beklentisi Türkiye ile iyi ilişkiler”

Tatar da Arıklı’ya teşekkür ederek, aynı düşüncede olduğunu belirtti. Kıbrıs Türk Halkı’nın beklentisinin Türkiye ile iyi ilişkiler ve toplumsal barış olduğunu söyledi.

 











Başa dön tuşu