KıbrısManşet

UBP-DP Hükümet Programı’nda Kıbrıs sorunu

Faiz Sucuoğlu Başbakanlığındaki, Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) Hükümet Programı’nda beklenen oldu ve Kıbrıs sorunu konusunda Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın Türkiye’nin telkiniyle dillendirdiği ‘sözde’ model desteklendi

Sucuoğlu: Tatar’ın yaptığı öneriler kabul edilebilir bir anlaşmanın önünü açacak nitelikte

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda Sucuoğlu tarafından okunan UBP-DP Koalisyon Hükümeti‘nin programında, Kıbrıs sorunu başlığı altındaki ifadeler, çözüm noktasındaki tavrın değişmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hükümet programında konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı;

“Uzun yıllar federasyon zemininde yürütülen müzakereler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kıbrıs Türk Halkını eşit ortağı olarak görmemesi nedeniyle sonuçsuz kalmıştır. Federasyon anlaşma modeli artık geçmişin bir kalıntısı olmuştur. Kıbrıs Adası’nda sürdürülebilir ve adil bir anlaşma ancak Ada’da hüküm süren gerçekler temelinde mümkündür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Nisan 2021 ayı sonunda gerçekleştirilen 5+Birleşmiş Milletler gayrı resmi toplantısında yapmış oldukları önerileri Ada’daki gerçekleri dikkate alan kabul edilebilir bir anlaşmanın önünü açabilecek nitelik taşımaktadır.

Kıbrıs Türk tarafı, müktesep hakkımız olan egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüzün güvence altına alınmasıyla, iki Devlet arasında işbirliği ilişkisini hedef alacak resmi müzakerelere başlanmasını önermektedir”











Başa dön tuşu