KıbrısManşet

Toros: Hükümet programı tam bir safsata, hayali vaadlerden ibaret

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, açıklanan UBP-DP Koalisyonu hükümet programının tam bir safsata olduğunu ve Kıbrıs Türk toplumunun dünyadan koparılmasının göze alındığını söyledi

Toros: Bir takım hayali vaadlerden ibaret bir program sunuldu

UBP-DP Koalisyon Hükümeti programının Meclis Genel Kurulu‘nda okunması sonrası Özgür Gazete‘den Melek Arabacıoğlu‘na değerlendirmelerde bulunan Toros, hükümet programının çelişkilerle dolu olduğunu ve halkın bekleyen ekonomik sorunlarına cevap niteliğinde olmadığını belirtti.

Toros, “Ekonomi ve maliye politkalarına dahir daha somut ve pratik çözümler bekliyordum ancak hiçbiri yok. Bir takım hayali vaadlerden ibaret bir program sunuldu. Hatta bu hayali vaadlerin de bir çoğu maktu hale gelmiş yani defalarca söylenilmiş ama yerine getirilmemiş vaadlerdi” dedi.

“Tam bir safsata olduğunu söyleyebilirim”

Programda dış politikayla ilgili ise bildiğimiz pozisyonun devam ettirileceğinin yer aldığını ancak buna rağmen uluslarası alanda ve AB ilişkilerinde beklentilerden de bahsedildiğini hatırlatan Toros, burada da ciddi bir çelişki olduğunu vurguladı.

Toros, “Siz dünyanın kabul etmediği ve etmeyeceği bir pozisyonda bu kadar ısrarlı davranırsanız, o zaman Kıbrıs Türk halkını dünyadan koparmayı göze almışsınız demektir. Geçen hafta Başbakanlık Müsteşarı’nın ifade ettiği gibi; AB ile ilişkilerimiz tamamen durağan hale gelmiştir. Bunun yegane sebebi de federal çözüm modelinden ayrılmış olmamız, BM zeminini terk etmiş olmamız ve uluslararası hukuka sırt çevirmiş olmamızdır. Hükümet programında bir taraftan o politikada ısrar ediyorlar, bir yandan da AB ile ilişkileri devam ettireceğiz diyorlar, tam bir safsata olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Özgür Gazete/Özel Röportaj











Başa dön tuşu