KıbrısManşet

Özyiğit: Böyle hükümet programı olmaz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP-DP Koalisyonu’nun açıklanan hükümet programı için ‘Böyle program olmaz’ ifadelerini kullandı

Özyiğit: Böyle hükümet programı olmaz

Meclis Danışma Kurulu toplantısı sonrası Özgür Gazete‘den Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Özyiğit, UBP-DP Azınlık Hükümeti‘nin açıkladığını hükümet programında ekonomi açısından yeterli olmadığını belirtti.

Özyiğit, “Ama bu hükümet 2 aylık bir hükümet. 23 Ocak’ta seçim olacak ve Meclis yeniden şekillenecek ve yeni bir hükümet çıkacak. Biz TDP olarak güçlü bir grupla Meclis’te olacak ve yeni hükümetin oluşumunu belirleecek. Bununla beraber bütçeyi de ele alıp revize etmemiz gerekecek. Böyle hükümet programı olmaz” dedi.

“Hükümet programındaki hiçbir şey inandırıcı değil”

Bir önceki hükümetin bütçesinin de 3 milyar 300 milyon TL açık ile başladığını hatırlatan Özyiğit, yılbaşından itibaren de ne kadar açıkla kapanacağının görüleceğini söyledi.

Özyiğit, “13. maaşı nasıl denkleştirecekler göreceğiz. Yani hükümet programındaki hiçbir şey inandırıcı değil. Ama bir önceki hükümetin de sadece vaadleri var, hiçbiri yerine getirilmedi. Çünkü karşımızdaki Ulusal Birlik Partisi’dir” ifadelerini kullandı.

“TDP her zaman seçime hazırdır”

Demokrat Parti (DP) Serdar Denktaş‘ın seçim tarihinin eğitimi aksatmaması için 6 Şubat tarihini önermesine değinen Özyiğit, bir eğitimci olarak Denktaş’ın önerisini haklı bulduğunu ancak herkesin hem fikir olduğu bir noktada TDP olarak oyun bozan durumunda olmayacaklarını belirtti.

Özyiğit, “TDP her zaman seçime hazırdır. Hangi tarih olursa olsun. Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile ilgili de kurulacak olan Ad-Hoc komitede arkadaşlarımız en doğru karar ne ise alınması için de çalışacaklar” dedi.











Başa dön tuşu