KıbrısManşet

Vakıflar, Mağusa Deniz Yıldızı Apartmanları için ‘tahliye’ çıkardı!

Mağusa‘da Laguna bölgesinde bulunan Vakıflar İdaresi‘ne ait 5 bloktan oluşan ve yüzlerce kişinin yaşadığı Deniz Yıldızı Apartmaları için jet hızıyla tahliye kararı çıkarıldı

Yüzlerce kişinin yaşadığı binalara tahliye kararı!

Vakıflar tarafından kiralanan, toplam 5 blokta yaklaşık 150 daireden oluşan ve içinde yüzlerce kişinin yaşadığı Deniz Yıldızı Apartmanları için tahliye kararı çıkartıldı.

Bina sakinlerine dağıtılan bildiride yazana göre, karara gerekçe olarak binaların 50 yıllık ömürlerinin dolduğu ve depreme dayanıklı olmadığı belirtildi.

 

‘Yıkılması gerekiyor’ denilen binalar, geçen yaz tadil edildi

Verilen karar ise çelişkilerle dolu. Hakkında bugün için ‘yıkılması muhtemel’ ve ‘tahliye’ kararı verilen 5 blok, Vakıflar tarafından çok kısa süre önce (geçtiğimiz yaz) balkon demirlerinin boyanmasından başlanarak tadil edilmişti.

Hatta Vakıflar’ın bundan bir kaç ay öncesine kadar apartmanlarda kiralama işlemlerine devam ettiği dahi biliniyor.

“Önce sağlam dediler sonra değil!”

Özgür Gazete‘nin bölgede ve bölge sakinleriyle yaptığı araştırmada ise bina sakinlerinin çarpıcı ifadeleri var.

Bölgede ve binalarda yaşayanlara göre, bundan yaklaşık 2 ay önce gelen yetkililer, binaların dayanıklılığını ölçeceklerini söyledi ve bazı dairelerde duvarlara küçük delikler açarak bir takım işlemler yaptı.

İnceleme sonrasında ise binaların sağlam olduğu, özellikle 1 binanın kayanın üzerine inşa edilmesinden dolayı diğerlerinden daha da dayanıklı olduğu sözlü olarak bina sakinlerine iletildi.

Fakat bugün bu ifadeler, yazılı rapora tam tersi şekilde yansıdı.

Yıkım kararının ardında rant mı var?

Bölge sakinlerinin dillendirdiği bir diğer konu ise ‘işin içinde rant mı var?’ sorularını gündeme getirdi.

Buna göre binaların bulunduğu arazinin, hemen yakında bulunan Arkın Palm Beach Otel‘e verilmek üzere sözlü anlaşma yapıldı.

Ayrıca 25 Kasım’da devreye gireceği bilinen seçim yasaklarından önce verilen karar daha da dikkat çekici bir hale geldi.

Ayrıca bina sakinlerine gönderilen bildiride, hazırlanan rapor da bulunmuyor ve raporu görmeleri için de Lefkoşa Vakıflar İdaresi Merkez Ofisi’ne gelmeleri gerektiği söyleniyor.

Özgür Gazete/Pınar Barut











Başa dön tuşu