EkonomiKıbrısManşet

Erhürman: Sarsılmaya devam ediyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, TL‘nin değer kaybına bağlı yabancı para birimlerinin yükselişine işaret ederek, Kıbrıslıtürklerin alım gücünün günden güne düştüğünü söyledi

Erhürman: Sarsılmaya devam ediyoruz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Dolar‘ın 9.93 TL, Euro’nun 11.39 TL ve STG’nin de 13.30 TL olduğunu hatırlatarak, sarsılmaya devam ettiğimizi söyledi.

Erhürman, “Elbette Kıbrıslı Rumların kuzeyden alışveriş yapmasına seviniyoruz. Bu, esnafımız, ekonomimiz için önemli. Ama bir gerçekle de karşı karşıyayız” dedi.

“Kıbrıslırumların alım gücü yükselirken, Kıbrıslıtürklerinki düşüyor”

TL’nin değer kaybettiği her gün Kıbrıslı Rumların kuzeyde alım gücü yükselirken, Kıbrıslı Türklerinkinin ise düştüğüne dikkat çeken Erhürman, bununda kimseyi mutlu edecek bir şey olmadığını söyledi.

Erhürman, “Onun içindir ki Kıbrıslı Türklerin alım gücünü koruyacak politikalara ihtiyaç var. 2.5 aylık hükumetin programı ise bu sorundan bihaber!!! Hükümet 2.5 aylık, hedefler minimum 2.5 yıllık.

Halkın yoksullaşmasını önlemek için hesap kitap yapılması gereken zaman kurultay için hesap kitap yapmakla geçti. Üstüne iki ay da seçim hesap kitabı. Belli ki bu ülkenin, bu halkın gailesi bu hükumeti de tutmadı” dedi.











Başa dön tuşu