KıbrısManşet

Özersay: Bir cümlelik bir hükümet programı yazsaydınız daha samimi bulacaktık

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP-DP hükümetine güvenoyu vermeyeceklerini belirterek, yapılamayacak vaadlerin yerine bir cümlelik bi hükümet programı yazılmış olsaydı daha samimi bulacaklarını söyledi

Özersay: Gerçekten 2,5 ay içinde mi yapacaksınız bunları?

UBP-DP hükümet programının görüşüldüğü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Özersay, hükümet programına bakıldığında, gerçekçi bulmadıkları çok şeyin içinde birkaç tanesini anlatmak istediğini belirtti.

Özersay, “Gelir artırıcı ve giderleri azaltıcı önlemleri alacağız deniyor. Gerçekten 2,5 ay içinde mi yapacaksınız bunları? Az gelişmiş ülkelerde askeri darbelerden sonra göreve gelen hükümetlerin, batıda kötü algılanmamak için ‘NATO üyeliğimiz devam edecek, bağlı kalacağız’ demesine benzer bir şey bu” dedi.

“Kavşakların yeşillenmesi midir önceliğimiz?”

Hükümet programında yer alan ‘Taş ocaklarının, çevreye duyarlı şekilde çalışabilmesi ve rehabilitesi’ konusunda da konuşan Özersay, bunun da gerçekçi olmadığını savundu.

Özersay, “Kavşaklarla ilgili peyzaj projeleri hazırlanarak, kavşakların yeşillenmesi midir önceliğimiz? Seçim yasakları devreye girdiğinde hem de?” diye sordu.

“Bu programın tamamında 2 fiil var; biri ‘devam edilecektir diğeri de ‘hız verilecektir”

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu‘na samimiyetle bir soru sormak istediğini belirten Özersay, “Bir cümlelik bi hükümet programı yazmış olsaydınız, vallahi daha samimi bulacaktık” dedi.

Özersay, “Bu hükümete zaten güven oyu vermeyeceğiz. Ancak yapılamayacak ve gerçekleştirilemeyecek şeyleri hükümet programına yazmak samimi ve gerçekçi değil. Bu programın tamamında 2 fiil var; biri ‘devam edilecektir diğeri de ‘hız verilecektir. Yani bir önceki hükümet memleketi ne kadar mamur ettiyse siz de ona hız vererek devam ettireceksiniz demektir” dedi.











Başa dön tuşu