EkonomiKıbrısManşet

Naimoğulları: Hayvan üreticisinin artık dayanacak gücü kalmadı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, hayvan üreticisinin artık dayanacak gücünün kalmadığını söyleyerek, talepleri karşılanmazsa üretimi durdurup süt vermeyeceklerini belirtti

Naimoğulları: Üretimi durduracağız, size süt vermeyeceğiz

Tarım Bakanlığı önünde üreticilerle birlikte basın açıklaması yapan Naimoğulları, ülkedeki zam furyasından üreticilerin de etkilendiğini ve devletin üreticileri destekleme konusunda üstüne düşen görevi yerine getirmediğini söyledi.

Açıklama yok.

Naimoğulları, “Biz, hükümete ve Bakanlığa iyi niyet gösterdik ama 1 torba yem 200 TL’ye dayandı. Hükümet, küçükbaş yetiştiren hayvancıya 40 kilo yem desteği taahhüdünü bir an önce yerine getirmezse üretimi durduracağız ve süt vermeyeceğiz” dedi.

“Biz bu pahalılıkta süt borsasına sütü kaçtan sunacağız?”

Yeni hükümetin kurulduğunu ve gelip göreve başladığını hatırlatan Naimoğulları, eğer hükümetseler ve üreticinin durumunun farkındaysalar, kendilerine bize gereken desteği yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Naimoğulları, “Biz bu şartlarda bu pahalılıkta süt borsasına sütü kaçtan sunacağız? Nasıl sunacağız? Bu konuda bir kelime bile açıklama yapmadılar” dedi.

Açıklama yok.

“Eylemlerimizin illa araçlı olmasına gerek yok”

Naimoğulları ‘Önümüzdeki günlerde yeni eylemler olacak mı?’ sorusuna da, “Öncelikle eylemler noktasında bir iyi niyet söz konusudur. Bunun iyileştirilmesi gerektiğini de ifade ettik ama bizim önerdiğimiz çalışmalara yanaşılmadı. Bu eylemlerin illa da araçlı eylemle yolları kapatarak olması gerekmez. Üyelerimizle birlikte görüşerek gerekeni yapacağız ama ümit ederiz ki bizi o noktaya getirmezler” cevabını verdi.

Açıklama yok.

“Hellim tescilindeki sıkıntılar ortada dururken küçükbaş hayvancıya destek verilmiyor”

Küçükbaş hayvancılıkta büyük bir sıkıntı yaşanmakta olduğunu ve bunun artık dayanılamayacak noktaya geldiğini ifade eden Naimoğulları, ekonomik kriz nedeniyle kuzu ve oğlak satışlarında çok büyük sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

Naimoğulları, “Kuraklıktan yem alamazken devlet alması gereken tedbirleri ve kararları alamıyorsa burada hellim tescilinden bahsetmek mümkün değildir. Tescildeki sıkıntılar siyasi olarak devam ederken, hala küçükbaş üreticisine destek vermiyorsanız, bu desteklemek değil yok etmektir. ‘Maliyede para yoktur,Tarım Bakanlığı’nın bütçesi bu kadardır, aha size arpa desteği veriyoruz’ diyerek bu yolu yürümemizi kimse beklemesin” dedi.











Başa dön tuşu