KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

 Pilli: Mevsim değişimi başladı, dikkatli olmalıyız

Sağlık Bakanı Ali Pilli, mevsim değişiminin başladığına dikkat çekerek, Covid-19 salgının da bu koşullarda daha da etkin olacağını ve halkın bir pandemi sürecinden geçilmekte olduğunu bir an bile unutmadan davranması gerektiğini söyledi

Pilli: Vaka sayılarında artış olmasını bekliyoruz

Yazılı açıklama yapan Pilli, geçmiş dönemle alakalı verilerin artık ellerinde olduğunu ve bu veriler ışığında uzun vadeli projeksiyonlar yapabildiklerini söyleyerek, istatistiklere bakılacak olursa, önümüzdeki aydan itibaren bahar aylarına kadar vakalarda bir miktar artış olmasını beklediklerini belirtti.

Pilli, “Aşılanma oranını yukarılara çekersek, vaka sayıları artsa bile sağlık sistemimize yük bindirebilecek ağır vaka sayılarını uygun seviyelerde tutabiliriz. Bu nedenle gerek 1. Doz gerekse zamanı gelen diğer doz aşılarınızı mutlaka yaptırın. Özellikle 12 yaş üzerindeki herkes aşılarını yaptırmalıdır” dedi.

“Aşı için hiçbir vatandaşımız geri çevrilmeyecektir”

Şu anda tüm merkezlerde aşı yapıldığının altını çizmek istediğini söyleyen Pilli, ilerleyen günlerde de aşı kampanyasının genişletileceğini ve hedefin tüm vatandaşların en kısa sürede aşılanması olduğunu kaydetti.

Aşılanmak üzere başvuran hiçbir vatandaşın geri çevrilmeyeceğini söyleyen Pilli, “Tüm veriler aşının salgınla mücadelede, özellikle hastalığın geçirilme seviyesine ciddi etki yaptığını gösteriyor. Sağlığınızı riske atmayın. Aşınızı mutlaka yaptırın” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu