KıbrısManşet

Saner: 2,5 aylık bir Azınlık hükümeti, çok şey beklememek gerekiyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersan Saner, UBP-DP Koalisyon Hükümeti’nin güvenoyu almasından önce, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘na güven duyulması gerektiğini söyleyerek Sucuoğlu’nu yeniden polse ifade vermeye çağırdı

Saner: Dışardan destekli bir Azınlık hükümeti

UBP-DP Koalisyon Hükümeti‘nin güven oylaması için olağan üstü toplanan Meclis Genel Kurulu öncesi Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Saner, hükümetin güvenoyu alacağı görüşünde olduğunu belirtti.

Saner, “Ama sadece UBP değil, dışardan destekli bir Azınlık hükümeti olduğu için ben parti içindeki durumu aktarıyorum” dedi.

“2,5 aylık sürede de çok fazla beklenti olmaması gerekir”

Arabacıoğlu’nun ‘Hükümet programı hazırlanırken görüşünün alınıp alınmadığı’ konusundaki sorusuna da cevap veren Saner, kendi görüşünün alınmadını, UBP Genel Başkanı Sucuoğlu’nun programı kendi hazırladığını, sunduğunu ve eleştirilere de kendisinin cevap verdiğini hatırlattı.

Saner, “Ekonomik durumlara çözüm bulup bulmayacağı da muhalefetin kendi takdiri olarak Meclis’teki konuşmalara yansıdı. Ama sonuçta bir seçim hükümeti kuruluyor ve 2,5 aylık sürede de çok fazla beklenti olmaması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“2022 yılı 2021 yılından daha zorlu geçecek”

Önümüzdeki 2,5 aylık UBP-DP hükümeti döneminde ülkede çok değişiklik olmasını beklemediğini ancak dövizdeki artıştan dolayı vatandaşın tedirgin olduğunu belirten Saner, bu konuda hükümet olarak ivedi şekilde bir şeyleri ortaya koymaları gerektiğini kaydetti.

Saner, “Zaten bütçe tekrar gelecek, bu yılki açık ortada. Bu da 2022 yılının 2021 yılından daha zorlu geçeceğine işarettir. Hatta seçimlerden sonra gelecek olan hükümetin de işinin kolay olmayacağını şimdiden söyleyebilirimz. Ekonomideki açılımın Anavatan Türkiye ile birlikte nasıl aşılacağı konusunda yeni hükümete ciddi görevler düşecek” dedi.

“Hükümetin güvenoyundan önce Sucuoğlu’na güven duyulması gerekir”

Güvenoyu alınmaması durumunda nasıl bir tablo ile karşılaşacağımız konusunda, Sucuoğlu’nun bu konuda çok hassas davranması gerektiğini söyledi.

Saner, “Biliyorsunuz UBP Kurultayı’nda bir süreç yaşadık. Sucuoğlu UBP Genel Başkanı ve Başbakan olarak önce kendisine güven duyulması için polise ifade vermeye gitmesi gerekiyor. Toplumn da kendisinden beklentisi adaletin tecelli edebilmesi için polisin önünü açacak imkanlar yaratmaktır” dedi.











Başa dön tuşu