KıbrısManşet

Taçoy: Yapılması gereken 2 şey var; Seçim Yasası ve bütçe

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, 2,5 aylık UBP-DP Azınlık Hükümeti sürecince yapılacak en önemli 2 şeyin Seçim ve Halk Oylaması Yasası‘nda değişiklik ve bütçe olduğunu söyledi

Taçoy: Yapılması gereken 2 şey var; Seçim Yasası ve bütçe

UBP-DP Azınlık Hükümeti‘nin güven oylaması sonrası Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Taçoy, 2,5 aylık sürede Kurultay öncesinde de bahsettiği yapılması gereken 2 esaslı iş olduğunu kaydetti.

Taçoy, “Bunlardan biri bütçenin geçirilmesi diğeri de Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda değişiklik yapılmasıdır. Gelirlerin artırılmasının tartışılması gerekiyor. Bunların hepsinin bu hafta başlaması gerekecek. Önümüzdeki yıl için kurumların ihtiyacı olan miktarın yansıtılması için çalışmamız gerekiyor” dedi.

“Belediyeler konusunda yeni bir tartışma açılması gerekiyor”

En önemli konulardan birinin de belediyeler olduğunu ve bu konuda yeni bir tartışmanın açılması gerektiğini belirten Taçoy, belediyelerin de seçimlerinin yaklaştığını hatırlattı.

Taçoy, “Belediyelerin finansal yapılarının değerledirilip bir havuz oluşturulması ve bu havuza nasıl katkı yapılacağının değerlendirilmesi lazım. Bu yapılmazsa tüm belediyeleri kapatmamız gerekecek. Belediyelerin reformunu da eşzamanlı yapmak durumundayız” dedi.











Başa dön tuşu