KıbrısManşet

Esendağlı: Bu önemli çalışmanın parçası olmaktan mutluluk duyuyorum

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, dün Meclis‘ten geçirilen ‘Evlilik Dışında Doğan Çocuklar Yasası’ ile ‘Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasası‘nın çocuklar arasında yapılan tüm ayırımları ortadan kaldırdığını vurguladı

Esendağlı: Çocuklar arasında yasalar vasıtasıyla yapılan tüm ayırımları ortadan kaldırdı

Başkan Esendağlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ülkede iyi şeyler de oluyor” diyerek, kendisinin de emek koyduğu yasaların geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Esendağlı, “Evlilik Dışında Doğan Çocuklar Yasası ile Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasası, çocuklar arasında yasalar vasıtasıyla yapılan tüm ayırımları ortadan kaldırdı” dedi.

“Bu önemli çalışmanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Artık tüm çocukların, anne ve babalarının evli olup olmadığına bakılmaksızın eşit haklara sahip olacağını vurgulayan Esendağlı, yasada enbüyük emek sahibi olanlardan CTP Milletvekili Dogus Derya’nın talebi ile Barolar Birliği’nde taslağını hazırladıkları bu önemli çalışmanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Esendağlı, “Yasayı öneri olarak sunan, komiteden geçiren, bugün Meclis’te oybirliği ile kabul eden tüm milletvekillerimize ve yasa çalışmasına katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.











Başa dön tuşu