KıbrısManşet

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslırumlardan Başbakan Johnson’a mektup

İngiltere’de yaşayan  ‘Birleşik Krallık Kıbrıs Ulusal Federasyonu‘ altında örgütlü Kıbrıslırumlar, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında yapıcı rol oynama çağrısı yaptı

Dönemin İngiltere Başbakanı ve Tc Cumhurbaşkanı’nn tavrı hatırlatıldı

Haravgi’nin haberine göre Johnson’a gönderilen mektupta, KKTC’nin kurulmasının 1983’te zamanın İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher tarafından kınandığı hatırlatıldı.

Zamanın Türkiye Cumhurbaşkanı’nın da (Kenan Evren) Kıbrıslıtürklerin bu hareketini engellemek için büyük çaba harcadığı kaydedildi.

Kıbrıs’ta önleyici ve yapıcı rol üstlenme çağrısında bulunuldu

İki devlet çözümünün Kuruluş ve İttifak Antlaşmaları’nı ihlal ettiği, BM kararları altındaki uzlaşılmış çözüm zemininin de altını oyduğu anlatılan mektupta, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ve kapalı Maraş açılımının, müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli güveni zedelediği, İngiltere’nin de bölgedeki çıkarları açısından risk oluşturduğu belirtildi.

Türkiye’nin İngiliz hükümeti tarafından güçlü ifadelerle kınanması gerektiği söylenen mektupta Johnson’a, Kıbrıs’ın gelecek nesillerinin yeniden birleşmiş, yabancı asker ve bölünmeye karşı güvenli bir ülkede büyümesini sağlamak için Kıbrıs’ta önleyici ve yapıcı rol üstlenme çağrısında bulunuldu.











Başa dön tuşu