KıbrısManşet

Harmancı: Güngör atık kabul etmiyor, bize alan da gösterilmedi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, günlerdir yanan Güngör çöplüğüne atık kabul edilmemesi dolayısıyla, sonradan geri almak üzere atıkları kontrollü olarak başka bir alana boşalttıklarını açıkladı

Harmancı: Güngör atık kabul etmiyor, bize alan da gösterilmedi

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Harmancı, LTB çöp araçlarının boşaltım yaparkanki görüntüleri eşliğinde sosyal medyada yayınlanan yazı görüntülere açıklık getirdi.

Harmancı, “Biliyorsunuz İçişleri Bakanlığı‘nın kontrolünde olan ve özel bir işletmeye çalıştırılması için ihale edilen Güngör çöplük alanı neredeyse 1 haftadır tesis içindeki yangından dolayı hiç bir atığı kabul etmiyor. Topladığımız atığı boşaltabileceğimiz geçici alanlar da tarafımıza gösterilmiş durumda değil” dedi.

“Diğer kurumların çöpleri nereye koyduğu kimsenin belli ki umurunda değil”

Belediye olarak tesis çöp kabulüne başlayana kadar arıtma tesisi bölgesinde bir alan yaratarak geçici olarak çöpleri buraya aktardıklarını kaydeden Harmancı, aktardıkları çöpleri de Güngör çöp tesisi çöp kabulüne başladığında, toplanarak buraya aktaracaklarıı belirtti.

Harmancı, “Bir haftadır Güngör’e çöp boşaltamayan diğer kurumların çöpleri nereye koyduğu kimsenin belli ki umurunda değil ama bizim en azından planlı bir uygulama yaptığımızı arayıp bilgi talep eden herkes öğrenebilirdi” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu