KıbrısManşet

Denktaş: Saygı duymak babamdan öğrendiğim ödevimdir

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ‘Yenizamanlar’ stratejisiyle, alışılagelmiş çizgisinden çok farklı bir imaj çizen Serdar Denktaş, ikinci tur yarışında farklı söylemleri nedeniyle oğlu Rauf Denktaş’la ters düştü

28 yıllık partisiyle bağlarını koparmıştı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda bağımsız aday olarak yarışan, Türkiye’nin seçimlere müdahalesi noktasında keskin bir duruş sergileyen ve ‘Yeni Cumhuriyet’ ve ‘İrademize sahip çıkalım’ söylemleriyle farklı bir çıkış yakalayan Denktaş, sürecin sonunda, 28 yıllık partisiyle bağlarını koparmıştı

Baba-oğul farklı görüşlerde

21 yıl da genel başkanlığını yürüttüğü Demokrat Parti’nin, seçimlerin ikinci turunda UBP adayı Ersin Tatar’ı destekleyeceği kararını açıklamasından saatler önce, ‘Partim onuruna sahip çıkamıyorsa, ben kendi onuruma sahip çıkıyorum ve partimle olan tüm bağlarımı koparıyorum’ şeklinde açıklama yapan Denktaş’a, oğlu Rauf Denktaş’tan da muhalif bir tavır geldi

Oğul Denktaş: Ersin Tatar’a tam destek vereceğim

Oğul Denktaş, kurucu cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a vurgu yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
“Yaşadığımız Cumhurbaşkanlığı seçimleri 1. Tur sürecinde aday olan babam Serdar Denktaş’ın seçim kampanyasında aktif olarak görev almış ve Yeni Zamanlar şeklinde tanımladığımız manifestomuzu halkımızın onayına sunmuştuk.
Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmek, tüm dünyaya Anavatan ile ayrılmaz bir bütün olduğumuzu bir kez daha göstermek ve Kıbrıs’ta çözüme ancak ve ancak Türkiye-KKTC işbirliği ile ulaşabileceğimiz gerçekliğinden hareketle, bu konuda duruşu çok açık olan Sayın Ersin Tatar’a Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde tam destek vereceğimi kamuoyunun bilgisine getiririm”

Serdar Denktaş: Saygı duymak babamdan öğrendiğim ödevimdir

Şok etkisi yaratan bu açıklamanın ardından, Serdar Denktaş’tan da, bir açıklama geldi.
‘Saygı duymak babamdan öğrendiğim ödevimdir’ diyen Denktaş’ın açıklaması şu şekilde:
“Babayı oğula, oğulu babaya karşı karşıya getiren bir dönem daha vardı. Oğlum canımdır, kanımdır. Yaklaşık 40 yaşında kendi kendini yönetendir. İradesi ona aittir. Benim iradem de bana. Evladım tek oğlumdur. Verdiği karar kendisinindir. Saygı duymak babamdan öğrendiğim ödevimdir. Hayırlı olsun oğlum”

Sosyal medyada büyük yankı buldu

‘İrademize sahip çıkalım’ diyerek, bağımsız aday Musta Akıncı’yı işaret eden Serdar Denktaş’la, Türkiye ile ilişkilere işaret ederek, UBP adayı Ersin Tatar’a oyunu vereceğini açıklayan oğlu Rauf Denktaş’ın, karşı karşıya gelmesi, sosyal medyada büyük yankı buldu.
Alışılmadık bir çok farklı görüntüye sahne olan ve iki aday arasında başabaş gideceği tahmin edilen 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 18 Ekim Pazar günü yapılacak.










Başa dön tuşu