KıbrısSürmanşetYaşam

Dolmacı: Bu rapor yasa yapıcı ve uygulayıcılar için kılavuz niteliği taşıyacak

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından Kıbrıs’ın kuzeyinde Mevzuatın LGBTİ+’lara Yönelik Ayrımcılık Açısından Analizi Raporu yayınlandı

Ayrımcılıkla mücadeleye devam

2007’den bu yana birçok alanda faaliyet gösteren dernek, özellikle Kıbrıs’ın kuzey kesiminde var olan mevzuatlardaki ayrımcılıkların LGBTİ+’ların insan haklarına erişimini zorlaştırmasının önüne geçebilmek için mücadele etmekte ve bu konuda çeşitli savunuculuk çalışmaları yürütmektedir.

Resim

Kıbrıs’ın kuzey kesiminde cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği temelinde gerçekleşen ayrımcı uygulamaları, ayrımcılığı yasaklayan veya ayrımcılık içeren mevzuatı ve bunlara bağlı ortaya çıkan hak ihlallerini “Anayasa” ve Kıbrıs’ın kuzey kesiminin iç hukukunun parçası olan Uluslararası ve Bölgesel İnsan Hakları Sözleşmeleri çerçevesinde değerlendirecek bir rapor hazırlandı.

LGBTİ+’lara yönelik hak ihlallerine son

Sekiz ayrı başlıktan oluşan bu rapor derinlemesine bir LGBTİ+’ların yaşadıkları hak ihlallerinden, atılması gerekilen adımlara ve Kuir Kıbrıs’ın taleplerine kadar tüm detaylar mevcuttur.

Kuir Kıbrıs Derneği’nden Erman Dolmacı raporun hazırlanmasında emeği geçen Öncel Polili ve Eylem Ümit Atılgan başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Bu raporun yasa yapıcı ve uygulayıcılar için kılavuz niteliği taşıyabileceğini belirten Dolmacı, LGBTİ+ haklarının insan hakları olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Raporun tümüne https://www.queercyprus.org/tr/yasal-bosluk-analizi/ adresinden ulaşabilirsiniz.











Başa dön tuşu