KıbrısSürmanşet

Güngördü: Ülkemizden çok değerli iki sanatçısının eserleri Karşıyaka’da tanıtıldı

Girne Belediyesi işbirliğiyle Şenol Özdevrim ve Özlem Ekinci, İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği ‘Uluslararası Resim Çalıştayı’na katıldı

Ülkemizden çok değerli iki sanatçının eserleri Karşıyaka’da tanıtıldı

18-22 Ekim tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu I. Uluslararası Resim Çalıştayı’na, Girne kentini temsilen Sanatçı Şenol Özdevrim ve Özlem Ekinci katıldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Girne’de kente kattıkları değerle bilinen çok değerli iki sanatçımız olan Şenol Özdevrim ve Özlem Ekinci’nin eserleri, kardeş belediye olduğumuz İzmir Karşıyaka Belediyesi’nde düzenlenen çalıştayda tanıtıldı. Kentimiz ve ülkemiz açısından bu tür organizasyonlar çok önemlidir” dedi.

Girne Belediyesi’nin uzun yıllardır kardeş şehir çerçevesinde İzmir Karşıyaka Belediyesi ile sürdürdüğü ikili iyi ilişkilerin birçok alanda gelişerek devam ettiğini kaydeden Güngördü, bundan sonrada Belediye olarak sanatla ilgili tüm alanlarda yer alacaklarını söyledi.

Bir hafta süren çalıştayda, sanatseverleri de bir araya getiren söyleyişi gerçekleştirildi. Çeşitli ülkelerden ve şehirlerden katılan sanatçıların, çalıştay süresince yarattıkları eserleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından gerçekleştirilen plaket töreni ve sergi açılışıyla sanatseverlerle buluştu. Çalıştayda yapılan eserlere, sanatseverler tarafından büyük ilgi gösterildi.











Başa dön tuşu