KıbrısManşetYaşam

Biyologlar Derneği: Bakteri Kökenli Biyolojik Larvasit Alım İhalesi bir an önce yapılmalı

Biyologlar Derneği, Sivrisinekle mücadelede insan ve hayvan sağlığının tehlikeye atılmaması ve çevreye verilecek zararın en aza indirilmesi konusunda yetkililerin Bakteri Kökenli Biyolojik Larvasit Alım İhalesi bir an önce yapılmasını istedi

Sivrisinekle mücadelede, çevre, insan ve hayvan hayatı tehlikeye atılmamalı

Sivrisinekler hastalık taşıyıcı olmaları dolayısı ile, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden önemli vektörlerdendir. Sayılarının her geçen gün artıyor olması bu tehlikelerin daha da arttığı anlamına gelmektedir. Bu yüzden sivrisineklerle mücadele önemli bir hal almıştır.

BELEDİYE'DEN ÇEVREYE DUYARLI SİVRİSİNEK MÜCADELESİ

Bu mücadele yapılırken önemli olan, insan ve hayvan sağlığı dikkate alınırken çevrenin alacağı zarar da en aza indirgemektir çünkü çevrenin göreceği zarardan etkilenecek olan yine insanlar ve hayvanlar olacaktır.

Sivrisinek ve karasinekle mücadele sürüyor – Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği

Sivrisinekle mücadelede Biyolojik larvasitler kullanılması

Biyolojik larvasitler etken madde olarak biyolojik bir canlı içermekte (bakteri), sentetik ürün içermemektedirler. Zaten doğal olarak var olan bir canlının, biyolojik mücadele amacı ile sivrisineklerin yoğun olarak bulunduğu ortamlara getirilip, buralarda kullanılması daha çevreci bir yöntem olacaktır.

Sivrisinek mücadelesi sürüyor

Biyolojik larvasitler sadece hedef canlı olan sivrisinek larvalarının kaynağında mücadele ile ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Bunu yaparken de hiçbir hedef dışı canlıya zarar vermemektedir.

Bakteri Kökenli Biyolojik Larvasit Alım İhalesi bir an önce yapılmalı

Son iki yıldır yaşadığımız Covid-19 salgının yanında göz ardı ettiğimiz sivrisinekler yoluyla bulaşan hastalıklardan Sıtma, Batı Nil Virüsü gibi hastalıklarla mücadele etmek de çok büyük önem teşkil etmektedir.

Bu bağlamda Sağlık Bakanlığının iptal edilen ve 24 Kasımda tekrar edilecek olan “Bakteri Kökenli Biyolojik Larvasit Alım İhalesi”nin bir an önce yapılması ve halk sağlığının korunması doğru bir yaklaşım olacaktır.

Gazimağusa'da sivrisineklerin kaynağına iniliyor

Yıllardır gerek sivrisinek mücadelesi, gerekse de çevre ve toplum sağlığını ilgilendiren diğer tüm konularda Biyologlar Derneğinden görüş talep eden Sağlık Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi, Belediyeler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara halk ve çevre sağlığı adına en doğru olan bilgiyi, bilimsel veriler göstererek sunduk ve sunmaya devam edeceğiz.

Biyologlar Derneği olarak her zaman bilimsel veriler ışığında, Türkiye, Avrupa ve diğer Dünya ülkeleri tarafından yayınlanan bilimsel makaleleri değerlendirerek açıklamalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir zaman doğru bildiğimizden şaşmadık, şaşmayacağız!











Başa dön tuşu