KıbrısManşet

Kıb-tek’de 100 atama ve terfi yapılacak iddiası ortalığı karıştırdı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) seçim yasaklarına bir hafta kala 100’e yakın personel için atama/terfi yapılacağı iddialarına muhalefet çok sert tepki gösterdi, gazetemiz ise konuyla ilgili çok özel kulis bilgilerine ulaştı

Muhalefetten ortak ses: Bu yanlıştan derhal dönün

Her dönem birilerine rant sağlamasıyla, şüphe uyandıran akaryakıt ihaleleriyle gündemden düşmeyen Kıb-tek, bu kez de seçime bir kala yapılması planlanan 100’e yakın atama ve terfi ile gündeme geldi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Cemal Özyiğit’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla gündeme getirdiği konuyla ilgili muhalefetten çok sert açıklamalar peş peşe geldi.

Özgür Gazete ise konuyla ilgili çok özel kulis bilgilerine ulaştı.

Özyiğit: Bu yanlıştan dönün!

Cemal Gürsel Özyiğit | Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı
TDP lideri Cemal Özyiğit

“Öyle görünüyor ki, seçim yasaklarının başlamasına sayılı günler kala terfi, atama ve menfaat dağıtarak seçime girme anlayışı yeniden hortlamış görünüyor. İsimler değişse de anlayış değişmiyor” diyen Özyiğit, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi ve “Aksi takdirde bu partizanlığa en sert biçimde karşı duracağımızın bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Sorakın: Partizanlık kokan bu uygulamadan derhal vazgeçin

Genel Sekreter | Erdoğan Sorakın
CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın

Özyiğit’in açıklamasının ardından bir tepki de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın’dan geldi.

Sorakın, “Başbakan değişmiş olsa da ne yazık ki anlayış değişmemiştir” diyerek, kapalı kapılar arkasında, danışıklı dövüş anlayışı ile parti rozetine bağlı olarak yapılan bu tür uygulamaların, kurum çalışanlarının motivasyonunu azalttığına ve vicdanları rahatsız ettiğine dikkat çekti.

Sorakın, “Antidemokratik ve partizanlık kokan bu uygulamadan derhal vazgeçin” dedi.

HP: Yanlışta ısrar edilirse hukuki yollara başvuracağız

Kudret Özersay (@KudretOzersay) / Twitter
HP lideri Kudret Özersay

Halkın Partisi (HP) Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada ise Meclis’teki 6 siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu Danışma Kurulu’nda alınan “Seçime kadar yalnızca rutin işlerin yürütülmesi” prensip kararına ve etik kurallara aykırı olarak, seçim yasaklarına bir hafta gibi kısa bir süre kala Faiz Sucuoğlu hükümetini terfi, atama ve menfaat dağıtarak seçime gitmeye çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bu yanlışta ısrar edilmesi halinde parti olarak hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz” ifadeleri kullanıldı.

Sucuoğlu ‘Muhalefet tamam derse olur’ dedi iddiası

Gazetemizin konuyla ilgili edindiği kulis bilgileri ise şöyle;

Kıb-tek Kurum Müdürü Gürcan Erdoğan ve seçimlerden YDP‘den Milletvekili adayı olacağı bilinen YDP’li Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, UBP’li Yönetim Kurulu üyelerinin aksine, seçim yatırımı olarak bu atama ve terfileri yapmak istedi.

Bunun üzerine Başbakan Faiz Sucuoğlu’na ulaşıldı ve Sucuoğlu ‘Muhalefet muhalefet etmeyecekse olur’ cevabını verdi.

Muhalefet adına Sucuoğlu’na yalan mı söylendi?

Bugün Kıbrıs - Kıbrıstan haberler | Sondakika gelişmeler | Video Haberler
Başbakan Faiz Sucuoğlu

İlerleyen günlerde Sucuoğlu’na TDP, CTP ve HP’nin konuya onay verdiği bilgisi iletildi. Ancak bu doğru değildi.

Muhalefetin konuyla ilgili hiçbir görüş bildirmediği, hatta konunun kendilerine açılmadığı dahi ortaya çıktı.

Durumdan haberdar olan Özyiğit ve HP Genel Başkanı Kudret Özersay Sucuoğlu’nu arayarak, bu konuda asla müsaadeleri olmadığını ve yapılması halinde en sert şekilde muhalefet edeceklerini bildirdi.

Sucuoğlu ise rakamın 16 kişi olarak kendisine iletildiğini belirtti ve işlemleri derhal durduracağını söyledi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu