KıbrısManşet

Ünverdi ve Çaluda suçlu bulundu

2012-2013 yıllarında Çalışma Bakanı olan Şerife Ünverdi, UBP milletvekili Aytaç Çaluda  “Görevi kötüye kullanma” ve “Çalışma İzni Yasası ve tüzüğüne aykırı hareket” dajil 18 davadansuçlu bulunup mahkum edildi

Ünverdi ve Çaluda 18 davadan suçlu bulundu

2012-2013 yıllarında Çalışma Bakanı olan Şerife Ünverdi ile dönemin Özel Kalem Müdürü olan ve 2018 yılında Cumhuriyet Meclisi’nin kararıyla dokunulmazlığı kaldırılan UBP milletvekili Aytaç Çaluda aleyhlerine getirilen “Görevi kötüye kullanma” ve “Çalışma İzni Yasası ve tüzüğüne aykırı hareket” davalarından suçlu bulunup mahkum edildiler.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde okunan kararda Yargıç Temay Sağer sanıkların verdiği yazılarda bahse konu kişilerin ön izinden muaf tutulmasına yönelik direktiflerde bulunulduğunun yer aldığını ancak söz konusu kişilerin borçlarının silinmesine yönelik bir ifadenin yer almadığını belirterek, sanıkların “Görevi kötüye kullanma” suçundan beraat ettiğini, fakat “Yabancıların Çalışma İzni Yasası ve tüzüğüne aykırı hareket” tahtında aleyhlerine getirilen 18 davadan suçlu bulunup mahkûm ettiğini açıkladı.

Ceza takdiri 23 Kasım’da açıklanacak

Sağer, sanık Aytaç Çaluda’nın sanık Şerife Ünverdi’nin oluşturduğu politika çerçevesinde özel kalemliğini yaptığı dönemde çalışma izni merkezine vermiş olduğu talimatlar ile ülkemizde bulunan yabancı uyruklu şahısların ön izinden muaf olarak bu kişilere doğrudan çalışma izni çıkarılması ile suç işlendiğini belirtti. Yargıç Temay Sağer sanıklarının aleyhlerine getirilen bu suçlardan suçlu bulunup mahkûm olduğunu belirterek ceza takdirini 23 Kasım tarihinde açıklayacağını belirtti.

Sanıkların mahkûm olduğu yasa Asgari ücretin 10 katına kadar para cezası öngörüyor. Yasaya göre sanıkların hapis cezası alma gibi bir durumu yok.

 

Kamalı Haber











Başa dön tuşu