KıbrısManşet

Gönyeli Belediyesi Fotoğraf Yarışması’la ilgili ‘usulsüzlük’ idiası

Fotoğrafçılar Asım Eğitmen ve Hasan Gündüz, Gönyeli Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gönyeli’de Yaşamak Güzel’ temalı fotoğraf yarışmasında, yarışmacılar arasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle belediyeye yaptıkları dilekçelere cevap verilmediğini söyledi

“Şartnameye aykırı durumlar var”

Gazetemize ulaşan Eğitmen ve Gündüz, Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi‘nin (SAM) ‘Gönyeli’de Yaşamak Güzel’ teması ile iki kategoride düzenlediği Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nın kategorilerinden birinin de Sosyal Medya Fotoğrafları olduğunu anlattı.

Aday fotoğrafların da #GonyelideYasamakGuzel etiketiyle yayınlanacak fotoğraflar arasından seçileceğinin şartnamede açıkça belirtildiğini belirten Eğitmen ve Gündüz, yarışma için başvuru tarihlerinin ise yine şartnameye göre 1 Temmuz-31 Ağustos olarak belirlendiğini kaydetti.

“Şikayet ettik, ‘mazeret bildirdi’ denildi”

Eğitmen ve Gündüz konuyla ilgili şunları anlattı;

“Bunlara rağmen bu kategoride 3. gelen fotoğrafın sosyal medyada yayınlanma tarihi 1 Eylül 2021’dir.
Gönyeli Belediyesi ile gerçekleştirilen konuşmada, oradaki yetkili kişi, 3.lük ödülü alan fotoğraf sahibinin arayıp mazeret bildirdiğini ve bunun da belediye tarafından uygun görülerek, bu kişiye ek süre hakkı tanındığı tarafımıza söyledi.

Yapılan şikâyetlerden sonra ise, 3. gelen fotoğrafın sahibi, bu paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırdı”

“Şartnameye aykırı bir diğer durumu da şikayet ettik”

Yine aynı yarışmada 2. gelen fotoğrafın sahibi, şartnamede açıkça ‘Her katılımcı sadece 3 fotoğraf ile katılabilir’ diye belirtilmesine rağmen, yarışmaya 6 fotoğraf ile katıldı.

Fotoğrafların silinmeden önce çekilen ekran görüntüsü

Bu konuda da görüşüne başvurduğumuz Gönyeli Belediyesi yetkilisi, 2. gelen fotoğraf sahibinin paylaşmış olduğu 6 fotoğrafının 3 tanesinin kendileri tarafından elendiğini ve kalan 3 fotoğraf arasından seçim yapıldığı söyledi.

Fakat yarışma şartnamesinde böyle bir durum karşısında, bu şekilde bir yol izlenir diye bir talimat bulunmuyor. Üstelik 2. gelen fotoğrafın sahibi de daha sonra bunun üzerine +3 adet fotoğrafını sosyal medyadan kaldırdı”

Şartname

“‘Bilgi Edinme Yasası’na atıfta bulunarak cevap istedik ama alamadık”

Tüm şartnameye aykırılıkların, yarışma tamamlandıktan sonra kişileri sosal medya hesaplarından alınan ekran görüntülerinin de kendilerinde bulunduğu belirten Eğitmen şöyle devam etti;

“Bu durumlar neticesinde de önce ben 12.10.21 tarihinde dilekçe verip yazılı açıklama talebinde bulundum, 19.10.2021 tarihinde ise Hasan Gündüz arkadaşımız ‘Bilgi Edinme Yasası’na atıfta bulunarak, tüm bu yaşananlarla ilgili Gönyeli Belediyesi’nden yazılı açıklama istedik.

Yazılan şikayet ve bilgi edinme dilekçesi

Fakat bugüne kadar herhangi bir yazılı cevap alamadık. Cevap verme süresi ise 19.11.2021 tarihinde dolacak. Ödül töreni ise 1 gün öncesinde yani 18.11.21 tarihinde gerçekleştirilecek.

Dolayısıyla bize son cevap verme gününde ‘Kusura bakmayın, ödülleri dağıttık, artık çok geç’ diyebilirler.
Bizler bu adaletsizliğin bir an önce durdurulmasını ve belediyenin bize şeffaf şekilde cevap vermesini ısrarla bekliyoruz”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu