EkonomiKıbrısManşet

Bölge esnafı işin peşini bırakmadı

Alayköy Sanayi bölgesinde, gıda üretimi yapılan yerde bulunan yeşil alana Ekonomi eski Bakanı Erhan Arıklı döneminde yapılacağı açıklanan kanalizasyon Arıtma Tesisi projesine mahkeme ara emri veri

Özgür Gazete gündeme getirmişti

Özgür Gazete geçtiğimiz haftalarda haberi manşetten duyurmuş, ihalesi tamamlanan ve yapımına başlanacak olan arıtma tesisi ile ilgili bölge esnafının itirazlarını kamuoyuna yansıtmıştı.

Ekonomi eski Bakanı Arıklı ise o dönem gazetemize yaptığı açıklamada “Alkışlanması gereken bir proje ama eleştiriliyoruz” diyerek tepki gösteren esnafa rağmen projenin gerçekleşeceğini söylemişti.

Kaymakamlık mühürlemiş ancak sonra geri çekmişti

Tesis ile ilgili ihalenin sonuçlanmasının ardından bölgeye iş makineleri gelmiş ve alanda kazı çalışması yapmaya başlamıştı.

Esnafın ÇED raporuna aykırı işlem yapıldığı ve rapordaki tesis yerinin başka bir nokta olduğu şikayeti üzerine bölgeye gelen Kaymakamlık yetkilileri alanı mühürlemişti.

Ancak Kaymakamlık daha sonra mühürleme işlemini geri çekmişti. Bunun üzerine esnaf hukuki yollara başvurarak haklarını arayacaklarını Özgür Gazete mikrofonlarına açıklamıştı.

Ara emri alındı

Bölge esnafı tarafından Yüksek İdare Mahkemesi‘nde açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmada Mahkeme, yapılması planlanan arıtma tesisi ile ilgili tüm faaliyetlerin durdurulması için ara emri verdi.

Davacı Avukatları Çise Atlas ve Yağmur İzcan’ın hazır bulunduğu duruşma çıkışı Özgür Gazete’ye konuşan  esnaf Fatih Karayel, ilk etapta yapılacak olan arıtma tesisinin bölge halkına sorulmadan ve ÇED raporundakinden farklı bir yere başlatılmak istendiği için mahkemeye başvurduklarını ve ara emri alınmasıyla da bölgede başlanılan kazı ve inşaat faaliyetlerinin durdurulmasını sağladıklarını açıkladı.

Özgür Gazete / Melek Arabacıoğlu











Başa dön tuşu