KıbrısManşet

Derya: Bir kişinin hamaset yapması için bu kadar para fazla değil mi?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, TL’nin değer kaybından dolayı Kıbrıslıtürklerin gittikçe fakirleştiğini ve göç etme noktasına geldiğini vurguladı

Derya: Bir kişinin hamaset yapması için bu kadar para fazla değil mi?

Cumhuriyet Meclisi‘nde bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Derya, Cumhurbaşkanlığı için ayrılan büçeyi eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın yurttaşlar arasında ayrımcılık yaptığını ve bağımsızlık ilkesini ihalal ettiğini vurgulayan Derya, “Bir kişinin hamaset yapması için bu kadar para fazla değil mi?” diye sordu.

“Kıbrıslıtürkler gittikçe fakirleşti ve yurt dışına göçen bir noktaya geldi”

Tatar’ın demeçlerinde sürekli olarak kutuplaşma yarattığını söyleyen Derya, Kıbrıs konusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları dışında bir metinle masaya gidilmesinin, Kıbrıslıtürkleri dünyadan daha da izole hale getirdiğini belirtti.

Derya, “Eğer egemenlik ve ayrı devlet iddiasındaysanız, neden önce egemenliğimizi tanısınlar da masaya oturalım diyorsunuz? Kıbrıslıtürkler, TL’nin değer kaybından dolayı gittikçe fakirleşti ve yurt dışına göçen bir noktaya geldi” dedi.

“Tatar bunu bile Türkiye yetkilileriyle konuşamıyor”

Gençler arasındaki işsizlik oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Derya, ciddi şekilde ekonomik kriz yaşandığına işaret etti.

Derya, “Türkiye’den gelecek kaynak gelmediği için askerin ödenmesi için borç alındı. Tatar bunu bile Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle konuşamıyor” dedi.











Başa dön tuşu