KıbrısManşet

Angolemli: Hani biz bir devlettik?

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, Anayasa‘daki ‘Geçici 10. Madde‘ nedeniyle polisin hala savaştaymışız gibi Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘na (GKK) bağlı olduğunu hatırlatarak, ‘Hani biz devlettik?’ diye sordu

Angolemli: Hani biz bir devlettik?

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘ndaki bütçe görüşmelerinde, Polis Genel Müdürlüğü (PGM) bütçesinin görüşülmesi esnasında konuşan Angolemli, teşkilata layık olduğu önemin verilip verilmediğini sordu.

Angolemli, “Bütçeye baktığımda, gerekli önemi vermiyor, sahip çıkmıyoruz. Savaş bitti, aradan 40 sene geçti, hala polis savaştaymışız gibi Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı. Bu Anayasa’ya koyuldu ve adına da ‘Geçici 10’uncu Madde‘ dendi. Hani biz bir devlettik?” diye sordu.

“Madem ‘Geçici 10’uncu Madde’ye dokunmaya çekiniyorsunuz, en azından trafik polisini alıp sivilleştirelim”

Polisin Başbakanlığa bağlı olduğunun yazılı olmasına bakılmaması gerektiğini bunların sadece laf olduğunu belirten Angolemli, “Madem ‘Geçici 10’uncu Madde’ye dokunmaya çekiniyorsunuz, en azından trafik polisini alıp sivilleştirelim” dedi.

Angolemli, “Nasıl ki salgına karşı özel önlemler alıyoruz, trafikte her gün can kayıpları yaşıyoruz. Trafik, ülkede salgından daha beter. Ateş düştüğü yeri yakar” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu