KıbrısManşet

Tartışmalı ‘Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı’ imzalandı

Tartışmalara yol açan ‘Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı‘, Başbakan Faiz Sucuoğlu tarafından imzalandı

Sucuoğlu: Seçimden hemen sonra İmar Yasası revize edilecek

Bölge Belediye Başkanlarının, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz‘in ve İnşaat Müteahhitleri birliği Başkanı Cafer Gürcafer‘in de katılımıyla Başbakanlık Şeref Salonu‘nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Sucuoğlu, 55/89 İmar Yasası’nın bazı noktalarında erken seçimlerden hemen sonra değişiklikler yapılacağını söyledi.

ozgur_gazete_kibris_imar_plani_yenibogazici_magusa_iskele1

Sucuoğlu, “İmar planıyla ilgili önümüzdeki süreçte çıkabilecek eksiklik veya fazlalıkların çözülebilmesi için ve daha çağdaş bir yasa hedeflediğimiz için, 55/89 sayılı İmar Yasası revize edilecek. Yasada olan 5 yıllık bekleme süresini de 6 ay ve 1 sene gibi bir süreye indireceğiz. Bu da, yapılacak öneri ya da müracaatların erken değerlendirilmesi ve İmar Planı’nın belirli noktalarında açılım sağlanmasına imkan sağlanacaktır” dedi.

“Bu plan Allah kelamı değli, imzaladık bitti, virgülüne dahi dokunulmaz diye bir şey yok”

İmar Planı ile ilgili bazı şikayetlerin olduğunu ve yüzde yüz memnuniyetin de mümkün olmadığını ifade eden Sucuoğlu, planın bölge halkını kalkındırmasını ve ekonomik anlamda bölgeye katkı sağlamasını diledi.

Bu planın ‘Allah kelamı’ olmadığını söyleyen Sucuoğlu, “Artık değişrmeyecek, imzaladık bitti, 5 yıl boyunca nokta virgülüne dokunulmayacak diye bir şey yoktur. Erken seçimden sonraki değişiklik her türlü olanağı bize verecektir” ifadelerini kullandı.

Özgür Gazete/Haber Merkezi











Başa dön tuşu