KıbrısManşet

Peker’den Acarer aracılığıyla Kavala hakkındaki müthiş gerçek!

Türkiyeli Gazeteci Erk Acarer suç örgütü lideri Sedat Peker adına, yaklaşık 5 senedir ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala hakkındaki müthiş gerçeği açıkladı

“Kavala’nın savaş uçaklarının yazılımını yapan bir firması vardı”

Twitter hesabından Peker’in bulunduğu bölgede internet bağlantısı olmadığını aktaran Acarer, Peker’in kendisine ilettiği bilgi ve belgeleri paylaştı.

Acarer’in aktardığına göre Türkiye’nin silah savunma sanayinde çok geri olduğu yıllarda (1998), Kavala’nın savaş uçaklarının yazılımını yapan bir firması bulunuyordu.

“Eken, Peker aracılığıyla talebi Kavala’ya iletti”

Acarer’in anlattıklarına göre Kavala’nın bu firmayı ABD’li bir yatırımcıya satacağı sırada devreye, Kutlu Adalı cinayeti ve Susurluk skandalında adı geçen, Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin (TSK) eski komutanlarından Korkut Eken girdi.

Eken, Kavala’nın firmasını Türkiye’ye ait bir firmaya satmasını istedi, bu talebi de Peker aracılığıyla ve şirketin hem yöneticisi hem CEO’su olan Zeki Türkkan vasıtası ile Kavala’ya iletildi.

“Casus Kavala mı? Akıl ermiyor”

Açıklamaya göre Kavala, Amerika’ya satılacak şirketi 4/1 fiyata Türkiye’nin istediği firmaya sattı. Acarer’in anlattığına göre Peker bu konuda kendisine “Bunun şahidi olarak, bu paylaşımı dava öncesi yapmak boynumun borcudur” dedi.

Yine Acarer’in aktardığına göre Peker şu sözleri de sarf etti; “Kendini, dindar, milliyetçi ve milli diye tanıtan iş adamları, 3 milyon dolarlık malzemeyi 50 milyon dolara, Savunma Sanayi Başkanlığı‘na sattılar. Casus Kavala mı? Akıl ermiyor”

Peker ayrıca, bu aracılıktan tek kuruş almadığını belirtirken, tüm meblağ olan 200 bin Doları Korkut Eken’in aldığını da söyledi.

İşte o belge ve Acarer’in tweetleri;

ozgur_gazete_kibris_osman_kavala_erk_acarer_sedat_peker

 











Başa dön tuşu