KıbrısManşet

“Bu hükümet bu sektörü bitirdi”

Birleşik Taksiciler Birliği Başkan Yardımcısı Murat Karalar ve Çatalköy Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Ercan, yüzlerce taksicinin, Mayıs-Haziran ayı 1500 TL destek ödemelerini bugün halen alamadığını belirtti. Yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Taksiciler hükümeti adeta topa tuttu

“ÜSTÜNE PARA VERDİM”

 

Birleşik Taksiciler Birliği Başkan Yardımcısı Murat Karalar,  Mayıs-Haziran aylarını kapsayan 1500 TL destek ödemelerini birçoğumuz halen almadığını belirtti.

Karalar, “Nisan’da aldığımızın da üstüne koyup devlete geri ödedik. Örneğin ben; Nisan’da 1500 TL aldım, Mayıs’ta biten seyrüsefer, muayene, işletme izni için toplamda 1575 TL devlete geri ödeme yaptım. Daha birçok meslektaşım aynı durumda” dedi.

“İYİ NİYET YOK”

 

Murat Karalar, “Casinoları, otelleri kapatıp, uçuşları durdurdular, 7 ay iş yapamadık. 2000 TL işveren desteği sağladıklarını söylüyorlar.  740 taksici işveren var, 300’ü ancak bu detseğe ulaştı. Çünkü 2000 TL destek için sosyal sigorta borcu olmaması koşulu getirdiler. Gerçekten samimi, iyi niyetli olsaydılar, bu desteği koşulsuz verirlerdi” diye konuştu.

“ARTIK YETMEZ”

 

“Taksicilikten kazandığı ile evini geçindiren yüzlerce meslektaşım var, bunların aileleri var. Bu hükümet bu sektörü bitirdi, binlerce insanı mağdur etti” diyen Murat Karalar, “Artık 2 aylık geriye dönük 1500 TL’ler de bizi kurtarmaz. Gerçekten niyetleri temizse, mağdur ettikleri bu kişilerin hayatlarını idame ettirmesi için aylık makul bir miktar ödeme yaparlar” şeklinde konuştu.

“ROL YAPIYORLAR”

 

Çatalköy Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Ercan ise “Bu sektörün ne kadar mağdur olduğunu biliyorlar. Destek olmadıkları gibi bir de seçim üzeri kalkıp bir her şey yolunda gibi açıklama yapıp her şey güllük gülistanlıkmış gibi davranılıyor. Pandemiden en fazla mağdur olan taksicilik sektörüne hiçbir destekte bulunmayanlar, şimdi bu sektörün emekçilerinden ne bekliyorlar, ne istiyorlar?” diye konuştu.











Başa dön tuşu