EkonomiKıbrısManşet

Bengihan: İş bilmezlik, utanmazlık ve aymazlıktır

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu‘nun 3 Azerbaycanlı fenomene 69 bin pound ödeme çıkartması ile ilgili kararın halkın tepkisi sonrası geri çekilmesini, Ataoğlu’nun tıpkı Kalkınma Bankası‘ndaki iş bilmezlik ve yandaşlık politikasının bir benzeri olarak yorumladı

Bengihan: Utanmazlık ve aymazlıktır

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Bengihan, küçücük çocukların tedavi için güneye geçmek zorunda kaldığı, kanser hastaları dahil birçok hastanın ilaç bulamadığı, Asya Bebeğe devlet olarak dalga geçer gibi 10 bin TL yardım yapıldığı bir ortamda, bunun düşünülmesinin bile aymazlık, utanmazlık olduğunu söyledi.

Bengihan, “Bu ülkede asgari ücret açlık sınırının altında. Asgari ücretin üstünde çalışanlar bile geçinemiyor ve Ataoğlu Bakanlar Kurulu‘nun da onayıyla 69 bin sterlin gibi bir rakamı adeta sokağa atmaya kalkıyor. Bu utanmazlık ve aymazlıktır” dedi.

“Döviz dün gece mi yükseldi Ataoğlu?”

Ülkedeki çok başarılı yerli sanatçı ve sporcuların, kendi imkanlarıyla yurt içinde çabalayıp yine kendi imkanlarıyla bazılarının yurt dışına açılabildiğini belirten Bengihan, dünyadaki onca festivalden ödüllerle dönen kısa filmleri yapan sanatçılarımıza bugüne kadar ne katkı verildiğini sordu.

Bengihan, “Ülke tanıtımına karşı değiliz. Sosyal medyanın da gücünü biliyoruz. Ancak bu 3 Azeri fenomen kimdir? Ülkeyi nasıl tanıtacak? Getirisi ne olacak? Bunlar bile belli değil. Belli ki birileri önerdi arada pay kapmak için ancak Ataoğlu ve hükümet bu büyük parayı ne işe yarayacağını dahi sorgulamadan sokağa atacak lüksü olduğuna da inanıyor. Halkan tepki görünce de döviz yükselişi bahanesiyle kararı geri çekiyor Ataoğlu. Döviz dün gece mi yükseldi? Buna kim inanır?” diye sordu.

“Bu zihniyet, torpilli istihdamlar, yandaşlara dağıtılan kredilerle Kalkınma Bankası’nın içini boşaltan zihniyettir”

Bu tür büyük ve gereksiz harcamaların sürekli Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun Bakanlığından çıktığına dikkat çeken Bengihan, Ataoğlu’nun, kendisine bağlı bulunan Kalkınma Bankası’nda da aynı savurganlıkla halkın parasını çarçur ettiğini belirtti.

Bengihan, “Biz Ataoğlu’nun icraatlarını Kalkınma Bankası’ndan da biliyoruz. Ataoğlu’nun, Kalkınma Bankası’nda yarattığı tahribat, bugün yapılanlar karşısında bizi şaşırtmıyor. Bu zihniyet, torpilli istihdamlar, yandaşlara dağıtılan kredilerle Kalkınma Bankası’nın içini boşaltan zihniyettir. Ataoğlu’nun olduğu yerlerde bu haberleri daha çok duyacağız. Ama halkın parasının bu şekilde sokağa atılmasına da müsadere etmeyeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu