KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Hastanede yatan çocuğa, okuldan test sonucu

Okullarda artan gribal enfeksiyonlar ve Covid-19 vakaları aileleri tedirgin etmeye devam ederken, gelen yanlış test sonucu mesajları da tartışma yarattı

Kaçak: Çocuğum okula gitmediği halde okulda test yapılmış gibi sonuç geldi

Özgür Gazete’ye ulaşan velilerden Ayşe Çoban Kaçak, Gönyeli İlkokulu’nda okuyan çocuğunun bir başka rahatsızlıktan dolayı özel bir hastanede tedavi gördüğü sırada cep telefonuna gelen mesajla şok yaşadığını anlattı.

Kaçak, “Biz Perşembe günü grip nedeniyle özel bir hastanede kızımın tedavisine başladık ve bize hastaneye girmeden önce test yapılarak negatif sonuç verildi. Tedavimiz devam ederken Cuma günü (dün) telefonuma Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ve okulda yapıldığı söylenen hızlı testin sonucu geldi” dedi.

“Pozitif çıksaydı ne yapacaklardı?”

Kaçak, çocuğunun o gün okulda olmadığını ve bu testin nasıl yapıldığını öğrenmek için Sağlık Bakanlığı’nı aradığını ancak bir muhatap bulamadığını belirtti.

Kaçak, “Sonucu gelen bu test benim çocuğuma yapılmış bir test değil. Bu test pozitif de çıkabilirdi. Testlere güvensizlik zaten hat safhada ama hiç test olmamış bir çocuğa test sonucu gönderilmesi ve bizim bunu Bakanlıkta soracak bir muhatap bulamamamız çok korkunç bir şey. Bu test pozitif çıksaydı yetkililer ne yapacaktı?” diye sordu.

Negatifler hastanede pozitifler dışarda olabilir mi?

Böyle bir durumda aslında negatif olan çocuğunun Pandemi Hastanesi‘ne mi yatırılacağını sorgulayan anne Kaçak, en acısının da eğer test yapılan okullarda isim takibi doğru yapılmıyorsa, pozitif çocukların dışarda negatif çocukların ise Pandemi Hastanesi veya karantinada kalmak zorunda kalabileceğini vurguladı.

Kaçak, “Bir anne olarak sağlıkçılarımızın ne kadar zor şatlarda görev aldığını bizzat gördüm ama lütfen bizim muhatap olacağımız ve derdimizi anlatabileceğimiz bir sistem kurulsun. Zaten zor olan şartları böyle hatalı SMS’ler ile bakanlık hayatımızı daha da zorlaştırmasın” dedi











Başa dön tuşu