KıbrısManşetYaşam

“Fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik, dijital şiddete uğrayarak öldürülüyoruz”

Mesarya Kadınları İnisiyatifi, Sol Hareket ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü‘ dolayısıyla Arasta Kadınlar Meydanı’nda eylem yaptı, eylem sonrasında ortak basın açıklaması okundu

“Fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik, dijital şiddete uğrayarak öldürülüyoruz”

Eylem sonrası okunan ortak basın açıklamasında, kadınların sokakta, evde, iş yerinde şiddete uğramaya devam ettiği savunuldu, dünyanın her yerinde kadınların ve LGBTİ+’ların haklarına ve hayatına saldırılar olduğu ifade edildi.

Kıbrıs‘ın kuzeyindeki gece kulüplerinde kadınların pasaportlarına el konulduğu ve köleleştirildiği belirtilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Cinsel kimliğimiz ve cinsel yönelimimizden dolayı fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik, dijital şiddete uğrayarak öldürülüyoruz.

“Otoriter, işbirlikçi, teslimiyetçi ve gerici iktidarlar ile karşı karşıyayız”

Kadına yönelik şiddeti ve nefret cinayetlerini umursamayan, toplumsal cinsiyet eşitliğini reddeden, kadınların köle olarak kullanılmasına göz yuman otoriter, işbirlikçi, teslimiyetçi ve gerici iktidarlar ile karşı karşıyayız. Erkek devlet öldürülen her kadından korumadığı için sorumludur.

Dilimiz, inancımız, etnik kökenimiz farklı olsa dahi bizi bir araya getiren, örgütlü mücadelemiz ve yükselttiğimiz kadın hareketidir. Hepimiz eşit, özgür ve sömürüsüz bir Dünya’da yaşamak istiyoruz. Kararlıyız, sömürülmediğimiz, öldürülmediğimiz bir dünyayı ve Kıbrıs’ı hep birlikte kuracağız. Haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

“Feminizm, eşitliğin mücadelesidir”

Eşitliği sağlamanın yolu ise tüm eşitsizliklere karşı mücadele etmekten geçer. Bu nedenle toplumların var ettiği ataerkil dayatmalara, hayatlarımızı hiçleştiren kapitalizme karşı mücadelemizi örgütlüyor ve feminist isyanımızı büyütüyoruz.

Tekrarlıyoruz; Dünya’da ve Kıbrıs’ta öldürülmediğimiz ve sömürülmediğimiz hayatı, biz kuracağız!

Yaşasın Kadınlar, Yaşasın Kadınların Örgütlü Feminist Mücadelesi!”











Başa dön tuşu