KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Pilli: Yoğun bakımda yatan hasta sayısı 23

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, halka çağrıda bulunarak Covid-19 ile mücadelede aşının en önemli silah olduğunu söyledi ve tüm halkı aşı olmaya davet etti

Pilli: Yeterli aşımız var, lütfen aşı olalım

Bakan Pilli, yoğun bakımda yatan kişi sayısının şu anda 23 olup, 15 kişinin 2 doz aşısı olduğunu, bu kişilerin 3. doz hatırlatma dozunu yaptırmayan ve 3 ayını geçiren kişilerden oluştuğunu belirtti.

Diğer 8 yoğun bakım hastasının aşısız olduğunu belirten bakan Pilli, entübe olarak 9 hastanın bulunduğunu 4 kişinin aşısız ,5 kişinin ise iki doz aşısını yaptırmış ve 3.doz hatırlatma dozunu yaptırmayan kişilerden oluştuğunu açıkladı.

“Herkes 3’üncü doz aşısını mutlaka yaptırmalı”

3’üncü doz aşılarını henüz yaptırmayan herkesin, bu hafta sağlık merkezlerine başvurarak 3’üncü hatırlatma dozlarını yaptırması gerektiğini söyleyen Bakan Pilli, 2 doz Sinovac aşısını yaptırmış ve üzerinden 3 ay geçen herkesin vakit kaybetmeden mutlaka 3. doz hatırlatma dozunu yaptırması gerektiğini söyledi.

Dünyadaki vaka sayılarının arttığına ve Covid-19’un yeni bir mutasyonuna rastlandığına işaret eden Bakanı Pilli, aşının  büyük önem taşıdığını, merkezlerde de yeterli miktarda aşı bulunduğunu kaydetti.

“Aşının yanında maske, sosyal mesafe ve hijyen”

Halkın aşıya duyarlılığından memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Pilli, kısa sürede herkesin aşı programını tamamlaması gerektiğinin, herkesin başta kendisi ve çevresinin sağlığına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bunun en başında aşı ve kurallara uymanın geldiğini belirten Bakan Pilli, aşının yanında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyumamız gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Pilli, 27/11/2021 Cumartesi gün sonu itibarıyla son aşılama rakamlarını da açıkladı;

En az bir doz aşı olan kişi sayısı: 284 bin 397 (yüzde 74.45)
Seriyi Tamamlayanlar: 276 bin 126 (yüzde 72.28)
3. doz sayısı: 80 bin 804
Bugüne dek toplam aşılama: 619 bin 626











Başa dön tuşu