KıbrısManşet

Altıok: Euro’ya geçiş normal koşullarda bu büyük bir avantaj olurdu ama…

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademisyenlerinden Özgür Gazete yazarı Hasan Ulaş Altıok, Euro’ya geçişin çokça dillendirildiğini ancak bu koşullarda böyle bir şeyin gerçekleşmesi durumunda yarardan çok zarar görebileceğimizi söyledi

Altıok: Normal koşullarda bu büyük bir avantaj olurdu

Kendisinin de Euro gibi stabil bir para birimini kullanabilmeyi isteyeceğini ancak ancak Kıbrıs sorunu çözülmeden Euro’ya geçebilmenin mümkün olamayacağını, geçebilse bile beklenenin aksine olumsuz etkilerinin yaşanabileceğini düşündüğünü söyledi.

Altıok, “Mevcut koşullarda, yani üretimden ve dünyadan koparılmış bir durumda, çok daha bağımlı ve biat eden bir hale gelebiliriz ve turizm, eğitim gibi alanlardaki avantajımızı da kaybedebiliriz. Şu an isteyen zaten Euro kullanabilmektedir, buna ek olarak da tercihe göre farklı para birimleri ile de işlem yapabilmekteyiz. Normal koşullarda bu büyük bir avantaj olurdu” dedi.

“Esas ihtiyaç TL’nin değer kaybına neden olanlardan bu kaybı telafi etmelerini istemek”

Normal koşullarda kendine yetebilen bir ülke olmadığımızı hatırlatan Altıok, şimdi esas ihtiyaç olanın TL’nin değer kaybına neden olanlardan bu kaybı telafi etmelerini istemek olduğunu kadetti.

Altıok, “Fırsatçılığı ve tüketicinin sömürülmesini engellemek, elde olanı maksimize edip adil bir şekilde paylaşabilmek ve gerçeklerin farkına varıp ona göre bir yaşam tarzı belirlemek. Ve tabii ki Kıbrıs sorununun çözümü için azami çaba harcamak” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu