KıbrısManşet

Özkıraç: Antidemokratik girişimle kurulan sözde inisiyatifin El-sen’i karalamasına izin vermeyeceğiz

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, ‘Demokratik El-sen İnisiyatifi‘ adıyla açıklama yapan kişilerin erken seçimden dolayı iştahı kabarmış olan sözde sendikacılar olduğunu söyledi

Özkıraç: El-sen’i, antidemokratik bir girişimle kurulan sözde bir inisiyatifin karalamasına izin vermeyeceğiz

Yazılı açıklama yapan Özkıraç, Kıb-tek‘deki herhangi bir yolsuzluk, usulsüzlük veya yanlışa karşı El-sen’in duruşunun net olduğunu, dün olduğu gibi bugün ve yarın da El-sen’in, Kıb-tek’de yaşanması muhtemel her türlü usulsüzlüğü ifşa ettiğini ve edeceğini belirtti.

Özkıraç, “Yıllardır Kıb-tek’de yaşanan bazı olayların üzerine gidilmesi ve yapılan yanlışlara göz yumulmaması için mücadele veren El-sen’i, antidemokratik bir girişimle kurulan sözde bir inisiyatifin karalamasına izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca El-sen yönetiminde bulunmuş bu sözde inisiyatifte yer alan 4-5 kişinin ne Sayıştay raporlarına, ne ihalelerde dönen şaibelere, ne de AKSA ile yapılan alım garantili anlaşmaya geçmişte tek bir ses dahi çıkarmamış olmaları, zaten amaçlarını ortaya koymaktadır” dedi.

“Unutmayınız, taklitler her zaman aslını yaşatır”

Özkıraç, inisiyatifteki kişilerin niyetini okumanın çok da zor olmadığını, yaklaşan AKSA sözleşmesinin yenilenme süreci ile kapıya dayanan erken seçimin, bu sözde inisiyatifçilerin iştahını kabarttığını söyledi.

Özkıraç, “Değerli halkımız, El-sen erken seçimde taraf değil, olmayacaktır da! Kimsenin sendikamızı herhangi bir partinin seçim malzemesi yapmasına, arka bahçesi gibi kullanmasına ve El-sen’in gücünden yararlanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Ne parti holiganlarına ne de rantçılara boyun eğmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıb-tek’in teminatı El-sen’dir. Unutmayınız, taklitler her zaman aslını yaşatır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu