EkonomiKıbrısManşet

Elcil: Binboğa’ya, Dana’nın onayı ile münhalsiz 11 kişi istihdam edildi

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kooperatif İşleri Mukayyidi Kemal Deniz Dana’nın, Koop-Süt fabrikasını işleyemez duruma getirerek, kooperatifleri milyonlarca lira zarara uğrattığını açıkladı

Dana, kooperatifleri batırma misyonuna devam etmektedir

Elcil, Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesinde kooperatifçiliğin hayati önemi olduğunu belirterek, AKP tarafından atanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın TC elçiliği ile birlikte görevlendirdiği Kooperatif İşleri Mukayyidi Kemal Deniz Dana, kooperatifleri batırma misyonuna devam etmektedir. Yaptığımız açıklamadan rahatsız olmuş olacak ki, yaptıklarını gizlemek için sorduğumuz sorulara cevap vermekten kaçmaktadır dedi.

Binboğa Yem Fabrikası’na yapılacak olan istihdamlarla ilgili Sn. Dana’nın yapmış olduğu açıklama tamamen aldatma olup, istihdamlar ile ilgili çarpıtma yapmaya devam ettiğini belirten Elcil, 2020 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Spor Dairesi’ne münhalsiz on beş kişiyi işe aldığı ile ilgili de Dana’nın  sessizliğini koruduğunu hatırlattı.

“Dana’nın Koop-Süt ile ilgili yaptıkları da ortadadır”

Dana’nın Koop-Süt ile ilgili yaptıklarının da ortada olduğunu ifade eden Elcil, “UBP hükümetlerinin batırdığı Koop-Süt fabrikasının 2013 yılında öğretmenin de hissesinin olduğu 15 kooperatif, 650,000 STG sermaye koyarak tekrardan kâra geçirildiğini, kendilerini Koop-süt yönetiminden uzaklaştırmak için Li-Koop yönetimini uyduruk gerekçelerle görevden alan, atadığı kayyumlarla yönettiği kooperatiflerin oy çoğunluğu ile UBP’li bir yönetim oluşturan Sn. Dana, Koop-Süt fabrikasını işleyemez duruma getirdiği gibi fabrikayı milyonlarca zarara uğratmıştır” dedi.

“Dana’nın onayı ile münhalsiz 11 kişi istihdam edildi”

Yönetime getirdiği UBP’li müsteşar ve süt ürünleri imalatçısı sahibi Başlar LTD’in marifeti ile Koop-Süt’ün piyasadan süt almasının gerilediğini söyleyen Elcil, tüm bunların yanında Koop-Süt fabrikasına Kemal Deniz Dana’nın onayı ile münhalsiz partizanca on bir kişi istihdam edildiğini açıkladı.

“Dana’nın temel görevi kooperatifleri batırmaktır”

Üyelerimizin birikimleri ile Kıbrıstürk toplumunun üretim örneği olan Koop-Süt fabrikasını kurtarmak için diğer kooperatiflerle birlikte koyduğumuz sermaye ile kâra geçirdiğimiz kurum maalesef Kemal Deniz Dana’nın, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TC Elçiliği’nden aldığı talimatlar ile batırma ve kendi yandaşlarına peşkeş çekme yolunda hızla ilerlemektedir diyen Elcil “Ne ilginçtir ki, Binboğa Yem Fabrikası’na personel alınması ile ilgili sesini yükselten Koop-Sen, bu istihdamlara sessiz kalarak Kemal Deniz Dana’nın yanında durmaktadır. UBP’nin ve TC Elçiliği’nin parlayan yıldızı Kemal Deniz Dana’nın temel görevi kooperatifleri batırmaktır. Denetimini yaptığı veya kayyum atadığı UBP’lilerin yönetimde olduğu kooperatiflerin isimlerini açıklamaması, bu misyonu üstlendiğinin göstergesidir. Bilinmelidir ki, bu olayın üstüne gitmeye devam edeceğiz” dedi











Başa dön tuşu