EkonomiKıbrısManşet

Gözay: Burslar ödenmezse eyleme gideceğiz

Sol Gençlik Ekoloji Sekreteri Lema Gözay, 5 aydır ödenmeyen burslar ve devlet üstü kurumların transkript belgelerine keyfi şekilde fiyat belirlemesine tepki göstererek gereken yapılmazsa eyleme gideceklerini açıkladı

Gözay : Burs ödemelerindeki sistemsizlik öğrencileri zor duruma soktu

Açıklamanın tamamı şu şekilde:
Yıllardır süregelen burs ödemelerindeki sistemsizlik pandemi sürecinde de özelliğini korumuş ve daha da öğrencileri ekonomik anlamda zor duruma sokan bir hale gelmiştir.

2021 Bahar döneminde bursların düzensizliği ve kurumlar arası keyfi transkript belgelerine fiyat biçilmesiyle ilgili olarak eylemlilik göstermeye karar vermiştik.

“Derdimiz yalnızca para değil, sistemdir”

Eylem duyurumuzun öncesinde adeta “alın parayı ve susun oturun” dermişçesine aylarca yatmayan bursların bazıları bir anda yatırılmıştı.

Fakat sözde devletin anlayamadığı bir nokta var ki bizim derdimiz yalnızca para değil sistemdir.
Sadece burs ödemelerinde devam eden sistemsizlik yanında, devlet üstü kurumların soygunculuğu da öğrencileri zor duruma sokmaktadır.

“Geçen yıl 150 TL olan transkript bu yol 180 TL”

Burs başvuru sürecinde gerekli olan transkript belgesine geçen sene 150 TL talep eden kurumlar, bu ekonomik krizin içinde hem okul harçlarına zam yaptığı yetmezmiş gibi bu belgelere de zam yaparak bu dönem 180 TL gibi ciddi bir ücret talep etmiştir.

Sözde devlet halen ne burs ödemesiyle ilgili ne de transkript belgelerine devlet üstü kurumların keyfi fiyat biçmesiyle ilgili hiçbir açıklamada bulunmamıştır. Kıbrıs’ın kuzeyindeki fırsat eşitsizliğini, beyin göçünü, ekonomik krizi iliklerine kadar yaşayan öğrenciler bir de hakları olanı inatla 5 aydır ödemeyen sözde devletin keyfini bekliyor.

“Azeri ünlülere 69 bin STG ayıran devlet, konu öğrenci burslarına gelince sus pus”

Daha geçen haftalarda Azeri ünlülere sözde devlet olan KKTC’yi tanıtma maksadıyla 69 Bin STG’lik bütçe ayrılmış, sosyal medyada giderek yükselen tepkilerle baş edemeyince bu karardan geri dönen hükümet, böylesi ciddi miktarları ayırabiliyorken, öğrencilerin bursları söz konusu olunca sus pus oluyor.

“Burslar ödenmezse eyleme gideceğiz”

Buradan Milli Eğitim Kültür Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na uyarımızdır.
Öğrencilerin burs ödemesi hakkında herhangi bir açıklamada bulunulmaz ve herhangi bir ödemeye gidilmezse 7 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz eylemi yeniden gerçekleştirmekten hiç kaçınmayacağız.
Öğrenci arkadaşlarımıza dayanışmamızı belirtir, mücadelelerine ses veriyoruz!











Başa dön tuşu