KıbrısSürmanşet

KAMUSEN Başkanı Atan’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Genel Başkanı Metin Atan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Atan: Engel onlarda değil, onları engelli gören zihinlerdedir

Atan yazılı açıklamasında, empati kurarak engelleri kaldırmanın ve herkes gibi toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamanın hepimizin görevi olduğunu belirtti.
Atan’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:
3 Aralık günü, 1922 yılından beri Birleşmiş Milletler tarafından ” 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” olarak uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir.
Bu gün, tüm dünyada engelli haklarına dikkat çekilen, sivil toplum kuruluşlarının etkinlikler düzenlediği bir gündür.
Bu günün en önemli amacı, toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmek, engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık artırmaktır.
Yalnızca bir gün değil engelli kardeşlerimizi her gün hatırlamak gerekir. Onlara engel değil, destek olmalıyız. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız.
Hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan bireyler olarak engelli kardeşlerimizin üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.
Engel onlarda değil, onları engelli gören zihinlerdedir. Empati kurarak engelleri kaldırmak, herkes gibi toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak hepimizin görevidir.
“ENGELSİZ BİR KKTC ve ENGELSİZ BİR DÜNYA” hedefine ulaşmak dileğiyle!










Başa dön tuşu