EkonomiKıbrısManşet

Güneyli: Maliye Bakanı hazırlık ödeneğinin 11 Aralık’ta ödeneceğini beyan etti

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Mali Sekreter Mehmet Güneyli, dün KTÖS ile birlikte Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirdikleri eylemle ilgili olarak taahhüt edilen tarihte ödeme yapılmazsa açılacak davaların kamu maliyesine 6-7 milyon TL’ye mal olacağını açıkladı

Güneyli: Yasal haklarımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz

KTOEÖS yönetim kurulu adına açıklama yapan Güneyli, “Ülkedeki ekonomik şartların günden güne kötüye gidişi karşısında, özel ve kamu sektöründe çalışan insanlarımızın alım gücü hızlı bir şekilde azalmaktadır. Maaş ödemesinin bile trajikomik bir şekilde haber değeri taşıdığı ülkemizde, hükümetin yasal olarak sorumluluğunda olan ödemeleri zamanında yapmaması da kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Yaşanan pandemi durumunun vatandaş kadar devleti de zora soktuğunun bilincinde olan sendikamız, öğretmene yasal olarak Eylül ayında ödenmesi gereken “hazırlık ödeneği” konusunu kamuoyu önünde tartışmak yerine Maliye Bakanlığı yetkilileri ile diyalog kurarak çözüme ulaşmayı denemiştir diyen Güneyli,  Pandemi süresince, psikolojik ve manevi olarak olumsuz şekilde etkilenen öğretmen, maddi olarak da ekstra bir külfeti omuzlarında taşımaya devam etmektedir ifadelerini kullandı.

“Maliye Bakanı hazırlık ödeneğinin 11 Aralık’ta ödeneceğini beyan etti”

Güneyli açıklamasının devamında şunları kaydetti:

tüm girişimler karşısında yetkililerden dönüt alamayınca, 2 Aralık 2021 Perşembe Günü Maliye Bakanlığı’nda bir eylem ve basın açıklaması yapılmış ve Maliye Bakanı’na bir mektup verilmiştir.

“Açılacak olan davaların maliyeti 6-7 milyon TL civarında”

Aynı gün, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, hazırlık ödeneğinin kesin olarak 11 Ocak 2022’de ödeneceğini beyan etmiştir. Aslında yasal olarak 3 ay önce ödenmesi gereken söz konusu ödeneğin zamanında ödenmemesi hususunda KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı ve KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Mavişadına bir dava dosyalanmıştır.

Bir sonraki adımda, KTOEÖS ve KTÖS çatısı altında bulunan her öğretmen adına açılacak davaların kazanılması akabinde, kamu bütçesinden dava masraflarının ödenmesi için 6-7 milyon TL civarında ödeme yapılması gerekecektir ki bu durum kamu maliyesini boşu boşuna büyük bir maddi külfete sokacaktır.

Pandemi koşulları da dikkate alınarak Maliye Bakanı’nın beyan ettiği tarih kabul görmüş olsa da, hazırlık ödeneğinin, hem öngörülen tarihte ödenmemesi hem de ileriki yıldan itibaren yasal süre kapsamında verilmemesi noktasında yasal süreci hiç beklemeden uygulamaya koyacağımızı belirtmek isteriz”.











Başa dön tuşu