EkonomiKıbrısManşetYaşam

Tel: Korkarım ki seçim bitene kadar memlekette ne orman arazisi bulacağız ne de verilmeyen SİT Alanı

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Salamis Ormanı diye bilinen ve ayni zamanda “SİT alanı”da olan alanın peşkeş çekilmesine sert tepki gösterdi

Sınırınızı, haddinizi bilin!

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Tel,  SİT alanlarının devlet eliyle dağıtılmasını eleştiren mesajında şöyle dedi:
Seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.. Korkarım ki seçim bitene kadar memlekette ne orman arazisi bulacağız ne de verilmeyen SİT Alanı!
Bu sefer neyi vermişiz?
Salamis Ormanı diye bilinen ve ayni zamanda “SİT Alanı”da olan alanı..
SİT Alanları; doğal ve kültürel mirasların korunması amacıyla devletler tarafından yapılaşma ve herhangi bir değişime izin verilmeyen, koruma altında bulunan alanlar olmasına rağmen bizim ülkede, devlet yöneticileri tarafından dağıtılıyor!
Bilirsiniz ülkede hele ki turizm yatırımı adı altında oldu mu her şey mubah!!!
Ayni bölgede 2018 yılında mevcut yapılaşmaların da kaldırılması ile ilgili Eski Eserler Dairesi’nden yazı ve görüş mevcutken; 2021 yılında yeni yapılaşmalar için izin verilmesine akıl sır erdiremiyoruz!
Sizler kanun dışı ne yapıyorsanız hele bir DURUN!
Sınırınızı, haddinizi BİLİN!. Bizler hiç yorulmadan ve bıkmadan her adımınızda karşınızda yer almaktan ve hukuksuz ne varsa mahkemeye taşımaktan vazgeçmeyeceğiz!
Fotoğraf açıklaması yok.
Fotoğraf açıklaması yok.










Başa dön tuşu