KıbrısManşetSağlık

Büyükoğlu: Sağlık emekçilerimizin yanındayız

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, bu sabah Girne Dr. Akçiçek Hastanesi‘nde sağlıkçılara yönelik yaşanan darp olayını kınadı ve dayanışma bildirdi

Büyükoğlu: En yüksek perdeden kınanması gerekiyor

Yazılı açıklama yapan Büyükoğlu, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde bu sabah yaşanan ve sağlık emekçilerinin darp edilip, Acil Servis’e de maddi zarar verilen olayda, HAKSEN olarak Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’na ve sağlık emekçilerimize dayanışma bildirdi.

Büyükoğlu, “Özellikle son 2 senedir içinden geçtiğimiz pandemi döneminde, emekleri ve verdikleri mücadeleyle her zamankinden daha büyük saygıyı hak eden sağlık emekçilerimize yapılan her türlü saldırının karşısında olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi.

Bu gibi olayların, başkalarına da cesaret vermemesi ve örnek teşkil etmemesi açısından, hem Sağlık Bakanlığı hem de hükümet nezdinde, en yüksek perdeden kınanmasının önemi hatırlatılan açıklamada, darp edilen sağlık emekçilerine geçmiş olsun dilekleri iletilirken, olayın aydınlatılması için KTHES’in yanında olunduğu da yinelendi.

Neler olmuştu?

Bu sabat saat 04:30 sıralarında, Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’nde acil serviste çalışan hemşire, doktor, paramedik ve ambulans şöförü darp Edilmiş, servise maddi zarar verilmişti.

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu